4 Aralık 2012 Salı

19. hafta


Hayatımın en heyecanı dorukta, en pırpır, en duyguları çoşkun günlerini yaşıyorum sanırım. Hep bu tekmeler yüzünden. Tekmeler güldürüyor, şaşırtıyor, dünyanın en sıkıcı işini yaparken mesela pıt diye gelip gözlerimi dolduruyor, ağlatıyor. Tam bir duygusal karmaşa içindeyim ve bu durumdan inanılmaz keyif alıyorum. Tekme bağımlısı olmuş olabilirim. Erkeklerin bu hissi eşleriyle aynı şeklide hissetmemeleri büyük talihsizlik. Sanırım tekmelerle ilgili günlerce konuşabilirim. Uzatmayıp, devam ediyorum.

Hamilelik bir kadının hurafelere karşı en savunmasız olduğu dönem muhtemelen. Nazara inanmam gibi altı boş ama fazlaca iddalı açıklamalar yapan(ve şimdi bu açıklamalarından bir miktar tırsan) biri olarak hurafeler meselesine de şimdiye kadar hep gülüp geçtim. Ama hamileliğin başından beri kendimi o şımarıklıkta hissetmediğimden, daha çok duymamaya, dinlememeye, maruz kalmamaya çalıştım. Yine de mesela hamileyken saç kestirme ile ilgili o gergin hurafeyi öğrenmiş bulundum. Ama saçlarımın ucundaki 5 cmlik ölü kısımı daha fazla başımda taşıyamadığım için, haftasonu artık dayanamayıp kuaföre gittim. Pişman değilim, hiç olmamış gibi davranmaya çalışıyorum.

Kilo almaya da devam ediyorum beklendiği üzere. 19 haftada 8 kilo aldım, 40 haftada başıma neler gelecek matematiksel hesaplara girip kendimi germek istemiyorum. Yalnız +19 kiloda kalırsam sevinicem, 20'nin psikolojik baskısı çok ağır geliyor.

Henüz elmizdeki bir poşet bebek kıyafetinden başka hiçbir alışveriş yapmadık. Odayı ne zaman yapmalıyız, boyayacak mıyız, duvar kağıdı mı yapacağız, nasıl bir yatak alacağız, arabayı ne zaman alacağız, hastane çıkışı denen o çirkin setlerden almak zorunda mıyız, ben doğumdan sonra ne giyeceğim(bu çok kritik:P), başıma takacağım kırmızı kurdelayı ne zaman alacağım(şaka ya sanırım almayacağım:)) gibi onlarca sorunun cevabı yok henüz. Bazılarını birbirimize sormadık bile. Ay bi rahatlık, bi şımarıklık. Sanki olayın esası elimiz göbeğimizde tekmelere kikirdemekti. 

Tekme demişken, bitirelim de ben elimi göbeğime koyup bekleyim biraz. Belki cimnastik saatine denk gelirim, kim bilir.


*Fotoğraftaki gereksiz ciddiyetimin sebebini hiç bilmiyorum:)

19 yorum:

  1. hihih geldi en en ennn keyifli zamanlar.. Buyudukca daha siddetli ve show yapar olacak o tatli ayaklar :) Alpcan bize gece partileri veridi cok eglenirdik.. Elimle ayagini tutmuslugum bile vardir.. tabi benim bu olaydaki tek sansim toplamda (41. hafta sonunda dogdu velet) 9 kilo almis olmam.. :))) Ben almak istedim alamadim.. sen de max 19 olsun diyorsun hale bak ne komik kadinlariz.. :))) Hurafelere burdan selam.. icin rahat olsun canim benim ;) Bir de diyecegim su ki o sapsal hastane cikisina hic ihtiyacin yok.. kafana gore takil :)))) kirmizi da guzel yahu.. yakisiyor hamislere.. en azindan kirmizi oje :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O tekmeledikçe elimi karnıma koymazsam ayıp ediyomuşum gibi geliyor Lulucum:)Tekmelesin oğlum ben elim karnımda dolaşırım. 41 haftada 9 kilo nedir yaa:)) bu kendimi tutan halim beni bıraksanız 40 haftayı 40 kiloyla kapatırım sanırım:P
      Şaka bi yana kilo almak vermek değil de ağırlaştıkça gelen hantallık en zoru gibi. Hafiften ağır vasıta tıslamalarına başladım sanırım:)

      Sil
  2. Hurafeleri bilemiyorum ben de hiç, ama çokça göz korkutuyorlar, hem zaten şu dönem herkes birşeyler hakkında uyarıda bulunduğundan görmezden gelmen belki daha iyi olacaktır Funda, en güzelini yapmışsın ben destekliyorum seni:)

    Ve yolu yarılamışsın artık, yine tebrik ediyor, neredeyse tebrik için bahane arıyorum:)) 20. haftayı şimdiden merakla bekliyorum tabii birde:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Korkmak için ortam öyle uygun ki Zeynep hamileyken, bi korkusuz cengaverlik şart oluyor:)

      Sil
  3. Nasıl 8 kilo almış olabilirsin ki beybi ?? İnanılmaz fit görünüyorsun :) Hamileliğin en güzel yönlerinden biri bence annenin inanılmaz güzelleşmesi :) güzelliğine güzellik gelmesi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla ben de kendime inanamadım:P Fitlikle alakam olmadığından eminim de, 4 ay sonra küçülmeye başlicam diye kendimi sakinleştiriyorum:))

      Sil
  4. aiy aiy aiy <333 dışardan hissetmek bile çok acayip,içerden hissetmek nasıldır kimbilir :) hiç 8 kg almış gibi durmuyosun Fındık kız :) bi de o bebek karikatürlerini kim çiziyor sen mi Erman mı? ben çok onlara bayılıyorum :)benim bebişim olunca bana da şablon gönderir misiniz?nuhahahahah
    bebişini de seni de kocaman öperim <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu posttakini pek sevgili bir arkadasım çizdi, diğer haftadakileri Erman çiziyordu, istediğin şablon olsun:)

      Sil
  5. ya valla böyle yazılarını okurken bildigin duygu seline kapılıyorum, böyle bi aşırı mutluluk kaplıyo dört bi yanımı, sevgi kabarcıkları sarıyo kafamı ^,^
    tekmeleri canlı canlı hissetmek icin en acilinden bi yemege cıkmamız ve akabinde yürüyüs yapmamız lazım senlen:)
    dogum sonrası ne giyecegin kısmı bence de en kritik ve şimdiden üzerine kafa yorulması gereken bi konu, haklısın :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tek başına kapılma o sele, atla gel beraber kapılalım:)
      Doğum sonrası kıyafetini sen düşünsene, benim biraz içli köfte çalışmam gerek:P

      Sil
  6. Ya ben senin bu eglenceli yazılarınla daha birak bebegi evlenmeden once bile bi suru sey biliyo olcam :) Sondaki ciddiyetinden bahsedişine bayıldım! :))

    Çiğdem

    YanıtlaSil
  7. hahahha enfes ya bu fotolar :) bılıyormusun ılk bebıste kuzumun her ayını cekmıs ama kendımı atlamısım keza 2. olursa aklımda cılgınca projeler var kuzumla :) gercı ıkıncıye cesaret lazım :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkinci için sana çılgın fotoğraf önerilerinde bulunabilirim şekerim, sen bi kararını ver de:)

      Sil
  8. Bir cizim meraklisi da benim, kim ciziyor bunlari kuzum:)
    Ah o tahta her seferinde beni nasil heyecanlandiriyor, gaza getiriyor anlatamam!
    Ben de senin kadar guzel olmak icin hamile kalacagim iste:P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dediğim gibi bu haftaki bebiş bir arkadasımızın eseri, diğer haftalar ermanın elinden çıkma:)
      Hadi bebişim sen bi hamile ol bakalım sen nası olucaksın bi görelim:P

      Sil
  9. ay şimdi tekrar geldim yeni bişeyler var mı diye, baktım yeni bi gelişme yok aynı posta yine baktım ve o tahtadaki bebişin yanaklarını bir önceki gelişimde neden farketmedigime şaşırdım ❤❤❤ o bebişe bol bol bak da yanakları tombul ve sarkık olsun annesi ^,^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siparişleri taksit taksit verme reca ediyorum minikcim, sarkık yanağı listeye ekledim başka bişi varsa lütfen hemen ilet, son dakika güncellemesi yapamayız filan:P

      Sil
  10. Fundaaaa! bu yorum, bu posta yaptıgım 3. yorum oluyo ahauahuahaua:)))
    olum senin hamileliginde şu an yasadıgımdan daha heycanlıymışım haaa, deli miyim ne:) ama neyseki şimdi sonuçlara dönüp bakıyorum, en azından isteklerimi yerine getirmiş, malzemeden çalmamışsın:P
    katı ve sarkık yanaklar tamam, boyun da yok, bacak boyu zaten kısa <3333

    YanıtlaSil