11 Aralık 2012 Salı

20. hafta- mutfakla kafayı bozmak


Annelik titrinin omuzlarıma yükleyeceği o çılgın, o manyakça, o altında ezileceğim bi sürü sorumluluğa kafa yormayı bırakıp, kendimi anne olmaya hazırlamak için mutfağa adamayı daha mantıklı buldum. Mesela kafamda kaba taslak bir liste var. Listede bütün çorbalar, mantı, içli köfte, lahana&yaprak sarma, zeytinyağlı bütün yemekler, ev yapımı yoğurt, artık sırrı çözülmüş  ve her seferinde aynı sonucun elde edildiği envai çeşit kek&muffin gibi bazı maddeler var. Ben düşündüm taşındım, hamilelik bitmeden bu listedeki arkadaşlarda uzman seviyesine ulaşmam gerek. 
Bakarsınız bizim oğlanın canı doğar doğmaz sütün yanında içli köfte ister, gece uyumadan anne sütüne eşlik eden vişneli&damla çikolatalı muffin olmadan uyuyamaz filan. Valla komik filan da, uyuyorum uyanıyorum hala mutfak sanatlarında bikaç seviye atlamam çok zaruri görünüyor gözüme.
Haftasonu lahana sarması meselesine daldım. Bu akşam da muffin dünyasının sırlarını keşfe çıktım. Kafası benim gibi çalışan manyak arkadaşlara önerim, bir lahanadan bir tencere sarma beklemesinler, malzemeden çalmayan anaç tavırlar uğruna içine vişne bastığı muffinlerin biraz ıslak olacağını baştan göze alsınlar.
İçli köfte ve mantı maceralarımda buluşmak üzere, selametle.

14 yorum:

  1. hımm..çok lezzetli görünüyor:)

    YanıtlaSil
  2. gece gece canım çekti ama...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çekmesin gece gece kimsenin canı, herkes düz göbeğinin kıymetini bilsin, sevsin düz karnını uykuya dalsın bakim:P

      Sil
  3. hihi cok tatli duygular icinde goruyorum seni.. stres yapma ! İstedigin zaman onun icin harikalar yaratacaksin.. İcine ask eklenerek yapilan hersey muhtesem olur ona ne suphe ! :) Yogurt kisminda ben master yaptim mesela.. Muffin falan sorun degil uzun uzun vaktin var.. 3 yas oncesi yemesin onlari.. Bak Alpcan hala tuz ve sekerle tanismadi.. gayet mutlu saglikli istahli :) Ona nefis corbalar yapacaksin ve corba konusunda da acayip denemelerin olacak hepsini buradan paylas bizimle :))) yeaah bir de o muffinlerin durumu nedir ? sabah sabah pek guzel geldi !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lulum muhtemelen lahana sarmasına da bi 5 yıldan önce ihtiyacım olmayacak ama manyaklık işte:)))

      Sil
  4. ay funda tek manyak ben değilim demek ki (kusura bakma)ben bu triplere ilkin evlenince girmiştim. yaprak sarmada zirveye ulaştım :) mantıya gelmeden durdum ama kesin anne olunca mantıya da el atarım. seviyorum mükemmeliyetçi tipleri :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahaa tabisi değilsin:)) Daha da manyaklıklarım var da public ortamlarda telafuz etmeye korkuyorum ayça:))

      Sil
  5. ahahah..bende de o manyaklık son 6 aydır başladı Funda,evde yoğurt yapıyorum,hızımı alamayıp sütlaca dalıyorum,tiramisular,börekler,yaprak sarmalar,kuru fasulyeler falan :) içli köfte biraz kasar gibi geliyor,mantı eh işte :) muffinler şahane görünüyor,afiyet olsun,yarasın sana da tosun oğluçunuza da <3 bi de bu işe en çok sevinen Erman olsa gerek :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel işte Fidocum, hamileyken başka manyaklıkları yapmak için zamanın olur, afiyet bal şeker olsun bu arada:) Bi de Erman'ın muffinle pek işi olmaz, et yemekleri&sağlıklı yemekler masterı yapmam gerek onun yüzünü güldürmek için:)

      Sil
  6. offff şimdi sen bu yüklü halinlen böyle şeyler yapmayı gözün keserken benim eve gidip adeta bir patates çuvalı gibi kendimi koltuga devirip yatıyor olmam hoş degil onu farkettim!
    vişnesini bol koyarsan yumuşak olur, yani tam benlik olur, ıslak diye begenmediysen hemen bana yollayabilirsin bebişim, çöplük olarak kabul edebilirsin beni:P
    bide sen bunların hepsini ögren, güzeeeelce not al, sonra hepsini bana da ogretcen. ona göre:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bebeişim pattis çuvalı gibi yatmayı dünyanın en şahane muffinine değişmem ben, o kısımda anlaşalım. Sonraa ben sana muffin yaparım, hepsini deneyip en güzelini bulayım istediğini de öğretirim, olur biter:P

      Sil
  7. tipini sevdiğim, nohut yutmuş solucanım sevdiceğim:)sen marifetlisin yaparsın bebişim sen evlat şanslı olacak maşallah<3
    İçle köfte yapmışlığım var, sarma da ama mantı bira uzak sanki gel dersen gelir kaparım ama sevabına:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tombul solucan:D:D:D
      Senin beni gördüğün gibi kendimi görmeyi istemiyor değilim niyanım, ama aynalardan hep bir tombalak bana pis pis sırıtıyor, hoşlanmıyorum o hatundan:P

      Sil