28 Şubat 2013 Perşembe

28&29&30&31. haftalar


Hamileliğin şimdiye kadarki en zor 4 haftasını geçirdim sanırım. Ürtiker oldum. Sebebini hala bilmiyoruz. Toz, çikolata, ceviz ya da bunların dışında milyonlarca allerjenden biri yüzünden olmuş olabilir. 2 hafta kendimi kanatırcasına, her gece defalarca kaşıntıdan uyanıp, uzun uzun duşta sakinleşmeyi bekleyip, bir insanın kaşıntıdan delirebileceğini düşünerek ve geçer diye umarak ilaç almadan iyileşmeyi bekledim. Ama sonunda doktorumun da önerisiyle bir seferlik kortizonlu serumu alıp, üzerine de iki hafta antihistaminik ilaç ve bir hafta da geceleri uyuyabilmem için sakinleştirici hap kullandım. Kullandığım ilaçların gebelik kategorisi C olduğundan, prospektüste "hamilelikte kullanılmamalıdır" uyarısını göre göre ilacı almak vicdanımı çok rahatsız etse de kaşıntıların insani boyutlara inmesi biraz daha iyi hissettirdi.
Hala kaşınıyorum ve muhtemelen doğuma kadar da kaşınmaya devam edeceğim ama artık daha başedilebilir boyutta olduğu için dayanırım sanıyorum.

Son ultrason randevusunda minik oğlum yine güzel güzel yüzünü, pipisini, neresini görmek istiyorsak orasını gösterdi. Ağzını açtı kapattı ve insanlık için küçük ama bizim için mucizevi o anı bize armağan etti esneyerek

Doktor her randevuda olduğu gibi, bebeğin yaklaşık iki hafta önden gittiğini, suyumun çok olduğunu, bu yüzden karnımın haftasından büyük göründüğünü söyledi. Bir ara bu bebek 38. haftada doğar dedi ve benim panik ve korku dolu bakışlarımla karşılaşınca bunu konuşmak için daha erken, sonra konuşuruz dedi.
Bu bebek bizim bebeğimiz ve eşsiz ve tek biliyorum, canı ne zaman isterse o zaman doğmak hakkı, ne kadar büyük olmak istiyorsa da o kadar büyük olacak elbette ama yine de doğum olayını sorunsuz ve doğal bir şekilde geçirmek için ortalamalardan pek sapmasak iyi olur diye düşünmeden edemiyorum.

Bazı günler bebeğimin elini, kolunu, topuğunu ya da bir parmağını rahim duvarına takıp, çılgınca orayı kurcaladığını düşünüyorum. Canım acıyor ve oturuyorsam kalkıp yürümem, yatıyorsam pozisyon değiştirmem gerekiyor.

Hareketler artık boyut değiştirdi. Dışardan farkedenler inanamıyor, Erman eli göbeğimde denk gelirse bu anlardan birine gözlerini faltaşı gibi açıyor,  ben de içimden "ohoo bu ne ki" diye düşünüyorum. Çünkü en acaip ve en çılgın anları genelde baş başa yaşıyoruz:) Ben ne zaman birine hareketleri göstermek istesem birden bire kesiliyor hareketler. İçerdekinin hınzırca gülümseyerek benimle dalga geçtiğini düşünüyorum:)

Ve artık 32. haftanın içinde olduğumuzdan,  korkularım endişelerim yerini çılgın bir meraka bıraktı. Sapık gibi ultrason videolarını izleyip kendimden geçiyorum. O'nu çılgınca özlediğimden de artık kalan zaman sıkıntısız ve çabucak geçsin, kucaklaşıp koklaşalım istiyorum. Esneme anında gördüğüm o minik dili de yemek istiyorum. Arz ederim.




38 yorum:

  1. Hangi hastane ve hangi doktora gidiyorsunuz? Her seferinde videosuna da mı veriyorlar?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cüneyt Genç'e gidiyorum, kendi muayenenesi var. Her seferinde istediğimiz bir görüntü olursa veriyor mutlaka.

      Sil
  2. Funda sen nasıl güzel bir kadın, nasıll güzel bir annesin.. Şu fotoğrafına bakıp bakıp seviyorum seni..
    İçim dolu dolu okuyorum yazdıklarını, vidyoda şu ana kadar gördüğüm anlatılan herşeyden ama herşeyden farklı bi duyguya kapıldım..Nebilim hani mucize denir ya, nasıl bişiydir yaşamadım bilmiyorum, ama orada bir bebeğin esniyor olması..
    Ne garip!

    Kaşıntılarının bir an evvel bitmesini diliyorum..
    Çok öpüyor sarılıyorum!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla şu fotoğraflara bakıp ben ancak nasıl bir tosunum diye düşünüyorum Zeynepcim, o sebeple bu hakkım olmayan güzel yorum için çok teşekkür ederim:)
      Ama o esneme konusunda çılgınca hemfikiriz, O'nun öyle uzun uzun hiç acele etmeden ve yıllardır esnermiş gibi kendinden emin esnemesi, mucizee!

      Sil
  3. Aman Allahim! Cok yakinda o agzi, o esnemeyi videosuz goreceksin! Heyecandan bayilmak uzeresin biliyorum ve seninle bayilabilirim Funda<3<3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım doğurmadan bayılmam sevgicim, çünkü tam olarak öyleyim:)))

      Sil
  4. Merhaba,

    Ayınıza göre çok güzel görünüyorsunuz ama 16 kiloya anlam veremedim, fotografta görünmeyen diz altından alınmış olabilirmi diye de düşünmedim değil :) Saçlarda çok güzel görünüyor , maşallah..

    Onun dışında aslında şunları söylemek için yazıyorum, benim bebeğim de 2 hafta önden , kocaman gidiyordu ultrasonda normal ortalamalara göre.. doktor sürekli bana bu çok büyük bir bebek bu gidişle 4 1/2 felan olur, doğum zor olabilir vs diye yorumlarda bulunuyordu.. Hatta işyeri iznimi ultasona göre vermişti yani 2 hafta erken.. o kadar pişmanım ki.. Ben korkmuştum, hem erken doğacak die, veya sezeryan olmak zorunda kalacağım diye vs. Velhasıl kelam beni 1 bucuk hafta erken yatırdı ve suni sancı ile doğumu başlatmaya çalıştı. Ama doğum gerçekleşmedi. Ve sezeryanla alınan bebeğim sadece 3260 gramdı. Ama hem ben hem de o çok iyiydik.

    Bu yüzden hiçbirşeye kulak asmadan sakin ve huzurlu bir şekilde, normal vaktinde gelmek üzere bebeği beklemek en mantıklısı.. son aylarda bebeğin kilo trendi tamamen değişebiliyor. Kaldıki birazcık büyük olsada yine herşey normal şekilde ilerler zaten. Bu konuları fazla düşünmeyin diye paylaşmak istedim. Herşeyin yolunda gideceğine eminim inşallah. Sevgiler.. Tugba D.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorumu öyle çok sevdim ki, defalarca okudum. Çünkü tam da şu aralar yaşadığım şeyleri yazmışın. Doktorum normal doğum destekçisi bir doktor ama bebeğin önden gidiyor olması beni de biraz endişelendiriyor. O ne zaman ve nasıl isterse öyle doğsun istiyorum, umarım sağlımızı riske atacak bir durum yaşamayız ve bu süreci en doğal haliyle yaşarız.
      Tekrar çok teşekkür ederim bu güzel yorum için, paylaşmak çoğunlukla çok şahane bişi:)

      Sil
  5. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. çok çok geçmiş olsun Funda kız, çoğu gitti azı kaldı, kalanını da sağlıkla geçirirsin ve bebişini kucağına alırsın inşallah :)
    Ve o esneyen,dilini çıkaran, uykusu gelen yumurcağı yerim ben ya :) Ne mucizevi bişey di mi? O karnında olan tuhaf hareketleri Mehtap da videoya çekmişti, inanamamıştık,üç boyutlu film tadındaydı :)
    Bebişini de seni de öperim güzel ana :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Fidocumm, mucizenin ta kendisi benim için an itibari ile bu video:)

      Sil
  7. Bence karnın büyük değil gayet normal görünüyor,16 kg'u da hiç belli etmiyorsun.Doğumla ilgili hiç endişelenme dünyanın en güzel anı bence, sen de bu muhteşem ana çok yaklaştın,en fazla bir kaç saat sancı çekersin,sonrası yeniden doğuş :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepinizi kucaklayıp öpmek istiyorum. Hep bu hormonlar yüzünden:P Sakin olalım birazdan geçer:)

      Sil
  8. çok geçmiş olsun benim güzel kuzum, bak geçmez dedigin koskoca 7 ay nasıl da geçmiş gördün mü ^.^ hem kocişin de geldi artık yanına, o seni mutlu eder, kaşıntın filan kalmaz :)
    bu esnerken dilini gösteren maymuncuğu da yerim! te allam yaaaa, doğsa da sevsek artık, canım bebek kokusu çekiyo çok fena ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğunca ben önden bi yiyim, sonra halka arz etcem bebeyim merak etme seni doyurcam bebek kokusuna:)

      Sil
  9. canım ya çok geçmiş olsun. Şimdi senin yazınlarınla he tam da böyleydi işte içimdeki Erim diyorum. Sorunsuz, kazasız belasız al bebeğini kucağına :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aminnn! Özlem seni de Erim'i de çılgınca göresim var. Doğumdan sonra hala boş zamanlarımı uyumak yerine ziyaretle geçirmek istiyo olursam, sonbahara bir istanbul yapıp kapınızı çalıcam:)

      Sil
  10. yan profilden süper görünüyorsun ne kalça ne başka birşey sadece top gibi bir karın,yazdıklarını okuyunca bana noluyorsa gözlerimi nemlenmiş buluyorum :)

    Canan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok uzun zamandır içinde anne bebek doğum geçen bütün hikayelere burun titretip gözyaşı döküyorum:)

      Sil
  11. Öncelikle geçmiş olsun.
    Ben bu tablolara ve üzerinde yazan şeylere ba yıl dım!

    YanıtlaSil
  12. çok çok geçmiş olsun, her yaz ürtiker yaşayan bir bünye olarak seni öyle iyi anlıyorum ki, soğuk duş etkisi ve pek tabi ki antihistaminikler iyi geliyor ürtikere. Ben 2 yıl önce İzmir'de bir sabuncudan yeşil çay özlü bir sabun almıştım, içinde taneler vardı, inanılmaz rahatlatmıştı kaşıntılarımı, bir daha da benzerini bulamadım, bulabilirsen edin bir dene bence.. İyi haberlerini bekliyorum, az sonra en yakın arkadaşlarımdan birinin doğumuna yetişeceğim inşallah, senin miniği de heyecanla beklemekteyim:)) sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi neyseki daha iyiyim, arada bir kaşınıyorum ama eskisi gibi kendimi kanatarak bayıltmak istemiyorum:)
      Çok teşekkürler bu güzel yorum için, öpücükler benden:**

      Sil
  13. Ne güzel bi hamiş olmuşşsun sen :) maşallah ve de geçmişler olsun..

    YanıtlaSil
  14. merhaba öncelikle çok geçmiş olsun.bende gebeliğim 24.haftasında şiddetli kaşıntılar sonucu doktora gittim.1 haftalık araştırma maratonundan sonra kendimi emar çekilirken buldum.tanı sonunda konuldu.gebelik kolestazı diye karaciğer enzimlerinin yükselmesine bağlı bir rahatsızlık sonucu günde 3 ve hatta ara ara artan son dönem değerlerine bağlı olarak 4 doz almak zorunda kaldığım ilaç benimde aynen senin gibi vicdanımı çok rahatsız etti.Ve gebeliğimin 24.haftadan sonra riskli gebelik kategorisinde değerlendirilmesinden dolayı 38.haftanın sonunda normal doğumu çok isteyen biri olarak mecburi sezeryan ile sonuçlandı.24.haftadan 38.haftaya kadar yaşadığım kaşıntılar,uykusuzluklar ve yorucu iş ortamı endişelerimin hepsi geride kaldı.bebeğim şuan tam 1 haftalık ve bana dünyanın en güzel duygularını yaşatıyor.narkozdan uyandığımda hatırladığım tek şey 24.haftadan beri ilaçla hayata tutunan oğlumun defalarca sorduğum sağlıklı mı sorusuydu ve gözümden akan mutluluk göz yaşlardıydı.doğum bitti bütün kaşıntılarım geçti herşey bitti.tesadüfen okuduğum bloğunda yazını görünce 1 hafta öncem ve öncesi aklıma geldi.eminimki senide her şey doğum bittiğinde yoluna girecek.endişelerin yersiz kalacak inşallah.(ben en üzüntülü kaşıntımın en yoğun olduğu anlarda hep şöyle düşünmeye çalışıyordum:gece uykuları bebek geldiğinde doğal olarak bölünüyo biz öncesinde uykusuzluk alıştırmaları yapmış oluyoruz.belki sende kendini böyle telkin edersin.İnşallah sende en güzel şekilde ikiniz içinde en güzel zamanda bebişini kucağına alırsın.tekrar geçmiş olsun gönlünü ferah tut lütfen son haftaların keyfini çıkartman dileğiyle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Defalarca okuyup defalarca ağladım bu yoruma.
      Paylaştığın için çok çook teşekkür ederim.
      Benim karaciğer testlerim normal çıktı, şimdi de eskisine göre çok daha iyiyim. Umarım kaşıntılarım bir daha depreşmeden alırım ben de bebeğimi kucağıma.
      Sevgiler öpücükler benden sana, minik yavruna<3

      Sil
  15. Çok güzel gözüküyorsunuz,Eminim bebişte öyledir...

    YanıtlaSil
  16. Canim oncelikle cok gecmis olsun.. Yogunluktan kacirmisim bu hafta haberlerini.. Sanirim tehlikeli bir sureci saglikla atlatmissin.. Ne kadar zor oldugunu annemden biliyorum ve kortizonlu ilac kullanmanin sart oldugunu.. Lutfen dikkat et kendine... Ve o tatli yaratigin icindeki muhtesem ve izlenesi goruntuleri icin de sana ozeniyor.. Alpcan'in bize yaptigi showlari hatirliyorum.. Nefisti.. Benim icimdeydi ve dunyanin hic bir guzelligi ile tarif bile edilemezdi.. Ahh ne sans ! Bence iyi ki kadiniz ve iyi ki dogurgan olan taraf biziz :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle Lulucum! Bütün zorlukları bir yana bu tecrübeyi yaşamamış olmayı hiç istemezdim, şükürler olsun ve teşekkürler!

      Sil
  17. ÇOokk geçmiş olsun umarım ilaç etkisini gösterir ve kalan haftaları rahat geçirirsiniz.Anlatıma bayılıyorum ya çok güzel.Ve sizde çok güzelsiniz saçlarınıza bayılıyorum.Sena

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim saçlarım aslında dibi orijinal renkte uçları bambaşka bi halde biraz sevimsizler ama güzel göründüğüne çok sevindim:)

      Sil
  18. bloguna bayıldım resmen :)

    blogdaki çekilişimi duyurmak isterim..

    http://fashionsletter.blogspot.com/2013/03/hediye-boaz-design.html

    YanıtlaSil
  19. sana çok geçmiş olsun. miniğine de maşallah diyorum. o nasıl güzel bir esneyiş öyle... enn tatlı sanırım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel di mi:) Du bi daha izleyim ben:))

      Sil
  20. maşallahh maşallah Allah nazarlardan saklasın. çok güzel bi hamilelek fazlalık fln yok;) blogun da çok şekerrmiş insanın bebek yapası geliyor:))

    ben de beklerim:)
    www.prettyinpinkbride.com

    YanıtlaSil