27 Mart 2013 Çarşamba

35. hafta-Çatlamak ya da çatlamamak


Bazı konularda baya anlamsız bir tavır sergiliyorum. 
Şöyle ki, hamilelik nedeniyle ilk çatlağımın oluştuğu gün aylar sürecek bir ağlama krizine girip bu durumun sorumlusu olarak kendimden başka bütün dünyayı göreceğim kaçınılmaz bir süreç başlayacak. Ama bir yandan da, şımarıklık mı, tembellik mi, kendini evrenin koruyucu ve kollayıcı kollarına bırakmak mı dersin artık, çatlak önlemek için yapılacak en temel ve basit aktiviteyi, düzenli çatlak kremi kullanmayı bir şekilde becerememiş bulunuyorum.

Aslında ben becerdiğimi sanıyordum da, beceremediğim gerçeğiyle yüzleştim geçtiğimiz hafta.

Önce şans eseri pek sevdiğim ve bayıldığım bir bloggerın hamilelik zamanlarını anlattığı bir postunda, benim 9 ayda kullandığım toplam kremin belki 9 katını bir ayda kullandığını okudum ve şok oldum. 

Bendeniz, cesur ve cengaver 35 haftalık hamile kişisi, bu zamana kadar bir tüp mustelayı bile henüz bitirememiş, büyük umutlarla aldığı zeytin sütünü belki bi hafta sürdükten sonra ürtiker sebebiyle(aslında sürmekten sıkıldığından) bırakmış, son olarak da kakao yağı sürülmeden geçirilmiş gebelik gebelik değildir baskısı altında, doğuma günler kala kimsenin kalbi kırılmasın diye kakao yağı almış bir cahilin önde gideniymişim.

Haftasonu okuduğum krem kullanma istatistiklerini biraz da abartı bulduğum imasıyla sevgili yoga arkadaşlarımla paylaştığımda, onların da aynı şekilde kremlenip yağlanıp nemlendiklerini öğrenerek ikinci bir darbe almış bulunuyorum.

O günden beri, yani son bir haftadır, kremlenme miktarımı bir miktar arttırdım. Ama duyduğum sıklık ve miktarlara benim gibi biraz fazla yağlı hissiyattan irite olan kimselerin erişmesi imkansız onu belirteyim.

Size diyeceğim o ki, ben ettim siz etmeyin.

An itibari ile çatlamamış olmamı tamamen şansa bağlıyorum.

Size de hamileliğinizin başından sonuna nemli, vıcık vıcık ve mümkünse hiç çatlaksız günler diliyorum.


Ben ne kullandım?

1. Birkaç hafta önce aldığım Bodyshop cocoa butter. Bitirebilmeme imkan yok. Belki 3 hamilelik daha yaşarsam. Benim için fazlaca yağlı, rahatsız edici. 

2. 5. aydan itibaren Mustela double action. Henüz ilk tüpü bitiremedim, ama umudum tam, bitireceğim. Yağsı değil kremsi olduğundan, benim gibiler için daha kullanışlı.

3.Zeytin Sütü. Çok çok az kullanabildim. Ürtiker olunca direk bıraktım. Yine yağ olduğu için bana göre rahatsız edici ama doğal&katkısız olduğundan da gönül rahatlığıyla kullanılabilir.



19 yorum:

  1. Funda'cım moralini bozmak gibi olmasın ama Mustela'yı ben bile kullanıyorum :P sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. moralimi baya bozdun candan, gözüme görünme:P

      Sil
  2. Bence bu aya kadar , karnın bu kadar tombişken ;) çatlak oluşmadıysa daha da oluşmaz :) Yine de tedbiri elden bırakmamak iyidir. Ama ben bu ürünlere inanmıyorum. Annem de çatlak olmamış. Ben kendimden korkuyordum ama bir fındık büyüklüğünde dahi, never ever hiç krem kullanmadım ve çatlağım olmadı da zaten :) Sevgiler .. Tuğba D.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne şanslısınız darısı herkesin başına:)

      Sil
  3. Bu genelde kızlar aleminde son zamanlarda oldukça sık duyduğum evrene mesaj göndermek, evrenden talep etmek, rica etmek, evrenden kendini koruması için koruma sipariş etmek :P vs. Bu evren kim yaa :) Onu da yaratan biri olmalı!!! Sonra gücüne gitmesin herşeyi bizim bu evren abi'den istememiz . Alınmayın ve ne alakası var demeyin. Sizi sevdiğimden yazmak istedim. Yayımlamayın da bence. Bizi koruyan kollayan gerçek gücün farkında olmak ve sevgisini hissedip sevgimizi ona yönlendirmek temennisiyle:)Unutmayın hele ki anne olduktan sonra nasıl da arayacağız korumasını kollamasını rahmet ve sevgisini :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla ben de tanışmadım kendisiyle henüz yüzyüze, tanışırsam detay veririm size
      Kendi fikrinizden, düşüncenizden, inancınızdan olmayana pek de bir fikriniz olmadan böyle atıp tutarak sevmeyiniz beni rica ediyorum.

      Sil
  4. fundacım canım candan'a katılıyorum ben hem Mustela'yı hemde Nutella'yı kullandım. lakin daha hamile değilim. ya kadın seni severim. bilmiyorlar ki o cilt ne kadar güzzel çatlamaz yaaa <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nutella çok işe yarıyomuş bebişim ben de arada kullanıyorum:P

      Sil
  5. bitanem çatlamayan göbek çatlamıyor bence. Ben de mustelayı aynen senin gibi düzensiz kullandım ohhh mis hiç çatlak yok çok şükür. Olay cilt elastikiyetinde ve de kilo durumlarında. Öperim demirinden etinden sütünden:) Bu arada nerede doğum yapacaksın belli mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tobb etü diye planlıyoruz doktorla bi aksilik çıkmazsa. öperim pürüzsüz çatlaksız elastik annecimi <3

      Sil
  6. Aferin hanım kızıma artık işi şansa bırakmıyoruz değil mi son turda? :))

    YanıtlaSil
  7. Çatlama biraz da cilt yapısıyla alakalı bence,ne yaparsan yap çatlayacağı varsa çatlar ya da çatlamaz.Ben işi şansa bırakmayıp ilk hamileliğimi lierac krem ve zeytinyağları içinde geçirmiştim,sonuç sıfır çatlak,şimdi de her gece yatmadan bademyağı,zeytinyağı karışımı sürüyorum.

    YanıtlaSil
  8. her hafta bir büyük Jnj bebek yağını bitiren ve bi tane çatlağı olmayan üstelik 24 kilo almış bir hamile ile karşılaştığımda bu işin ciddi bir sabır ve özen gerektirdiğini anlamış bulunuyorum. sürmeye devam nereden yakalarsan kardır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. off benim oyle çılgınca kremlenmem imkansız, ben kuru cilt seviyorum:P yağa yapışkanlığa neme alerjim var:)))

      Sil
  9. Şu an geleceğimi gördüm resmen, olmuş 5 ay daha mustelanın %80 i duruyo, çok üşeniyorum yaa bu kremlenme işine,olacağı varsa olur diye de bi savunma mekanizmam var ki sorma :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben ettim sen etme, sür yine de kremini, sonra sorumluluk kabul etmem:P

      Sil
  10. 26+0 günlük hamileyim. hamileliğimin 3.ayında eve 5 kutu lierac aldım ve sadece 1 tüp bitirebildim ki bundan öncesinde ben her duştan sonra kremlenen, yağları, kremleri pek seven bir insandım. Hamilelikle birlikte göğüs kısmımda sürekli bir kaşıntı olduğu için artık hiç birşey süremez oldum ve direk duşa girip hemen kuruluyorum.
    Çatlak olayı ön tarafta görünürde yok ama arka taraf... :(((

    YanıtlaSil