1 Ocak 2013 Salı

21&22&23. haftalar


23. haftanın sonuna geldik ve hala önceki iki haftanın yazısını  yazmamışım. Ayıp.
Tekmeler ben hareketliyken ya yoklar ya hissetmeyeceğim kadar düşük şiddetteler. Ama ne zaman tv karşısına geçip ayaklarımı uzatsam baya baya dayak yiyorum. Gözümde böyle dişini sıkmış, bana yumruk atan serseri bir oğlan çocuğu canlanıyor. Henüz tekme mi yumruk mu takla mı ayırt edemiyorum. 

Bir sonraki ultrason randevumuza iki hafta var. Her an doktora bir baskın yapıp kendimi ultrason cihazına bağlayabilirim. En son randevumuzda 430 gram olan oğlan çocuğu şimdi ne kadar büyüdü, sonunda yağ dokusu oluşmaya başladı mı, bir sonraki randevuda da yüzünü gösterecek mi delice merak ediyorum.

İki hafta önce bir hamilelikte beslenme seminerine katıldım. Yaklaşık 15 hamile, birkaç tane de eş. 28 haftalık hamile bir bayan vardı, 5 kilo almıştı. Ekibin kalanı 12-16 hafta arasındaydı ve çoğu kilo almak yerine kilo vermiş, alanlar da kilo olarak değil gram olarak almışlardı. 4 kilo veren, 600 gram, 400 gram alan gibi:) Benim 9 kilo aldığımı duymalarıyla bütün gözler bana çevrildi:) Hayır anlamadığım, ne zaman türk kadını hamileyken iki kişilık yeme alışkanlığını bırakıp birer Ebru Şallı olmaya karar verdi? Şaka bi yana bana sorarsanız dünyanın en kocaman insanıyım, anneme sorarsanız "sonunda" tam istediği kıvama geldim. Doktorumun haftada max yarım kilo alacaksın uyarılarını haftada bir kiloyu zorlayarak yok sayıyorum. Hamileliklerinde 20 kilo civarı alan bikaç arkadaşım var, 4 elle onlara sarılıyorum, onları seviyorum:)

Hala oda için çalışmalara başlamadık. Kıyafetler bir poşette yıkanıp ütülenmek için son zamanları bekliyorlar. Duvar kağıdı mı boya mı, park yatak mı normal yatak mı, beyaz mobilya mı ahşap rengi mi karar verebilmiş değiliz. Hatta düşünmüyoruz da. Her şeyi son iki aya bırakıyoruz, umarım pişman olmayız. Siz bu arada birşeyler önermek isterseniz buyrun anlatın lütfen.

Fotoğraftan da farkettiğiniz üzere H&M'de bu hamile pantolonu 30 liraya düşünce artık ayıp dedim aldım. Hafif bir çeşitlilik sağladı diyebilirim giydiklerime, iyi oldu:)

Geçen hafta ilk kez eşimin iş arkadaşının tavsiye ettiği bir yoga kursuna gittim. İlk ders gayet keyifliydi. Bikaç ders sonra, mesela nefes alıp verirken tansiyonumu düşürmemeyi başarabildiğim bir ara, kursla ve hamilelik yogasıyla ilgili düşüncelerimi de paylaşırım. Siz yine bu konuda tecrübelerinizi paylaşmak isterseniz lütfen buyrun.

Fotoğraftan bazı anlamlar çıkarmış olabilirsiniz. Evet Erman'a yılbaşı hediyesi almayıp göbeğime bir kurdela takarak o bütçeyi kendime harcamayı bir an düşündüm. Ama varımı yoğumu kendime harcasam hala kocaman olacağım için, hamile kadının eşi de kilo alır tezini çürütmeye niyetli, fitliğinden,malesef, ısrarla hiçbir şey kaybetmeyen sevgili kocacıma kıyamadım.

Herkese tekrar iyi seneler!

13 yorum:

  1. mesela ben hamile olsam, bizde kesin 9 kiloyu erman alırdı :P sevdiceginin istikrarını takdir ve tebrik ediyorum ben kendim şahsen:)
    ha bide o kurdelalı göbüşünü böyle saatlerce sevip, ben severken gaza gelen oglan cocuguyla tokalaşmak istiyorum ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla ben de takdir ediyorum bi yandan da hafif hafif gıcık oluyorum. Aklıma hep tosun anne yakışıklı&fit babalı doğum fotoğrafları geliyor:P
      Artık kafaya kırmızı kurdela filan bi şekilde kamufule olucam:P

      Sil
  2. tatlım benim hemen müdehaleyi bir borç bilirim. Sakın ve sakın son iki aya tırım tırım gezerek alman gerekenleri bırakma. En azından 7. ayda çocuğunu hallet derim. Çünkü son iki ayda insan biraz fazla yorulur hale geliyor. Aynı bebeklerde olduğu gibi beyin gücün biraz daha gidebileceğini o bayıldığın şeye dokunabileceğini düşündürürken:) bedenin ısrarla seni bir yerlere kelepçeliyor. Ha kötü şeyler mi bunlar?hayır çünkü sen artık o şimdi yediğin tekmelerin yüzbin katını o güzel göbeğinde görebiliyorsun o sıralarda ve tek derdin senin görebildiklerini eşine de göstermek oluyor. Neredeyse göbeğinde resmi çıkacak hale gelen bebeğini ise sanki doğmuşcasına okşayabiliyorsun:) hatta bazen- aaa acıttın ama dur bakim biraz- diye serzenişlerde bile bulunabiliyorsun fındığında:) Dersen ki şuan hiç birini halledemiyorum son iki aya bırakıcam o da olur bak ben yaptım olmadı mı oldu. Daha çok dolaşmak istedim ama olsun sonuç olarak çocuğumun herbişi var:P neyse bunları ilerleyen zamanlarda da konuşuruz yav:) Bu arada mutlaka www.formeo.com.tr adresinden anne çocuk sekmemizi oku. Ben okudum faydalı da oldu. gerçekten bu bir leklam ama leklam değil! bana da istediklerini sorabilirsin tüm tecrübelerimi aktarmaya hazırım. yogaya hamilelik öncesi giden ben hamilelik boyunca bir defa bile gitmedim:):) istemiştim ama çooook erinmiştim, öperim(öff çok yazdım):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorumunu ciddiye aldık haftasonu bebek odası olacak odayı boşalttık, alacağımız mobilyaları de seçmeye başladık:) Yazdığın adrese girip ilgimi alakamı cezbeden yazıları hatmetmeye de başlıorum tez zamanda. Sen hep yaz uzun uzun bence, tecrübeler tazecik anılar sıcakken paylaşması da dinlemesi de güzel bence:)

      Sil
  3. çok güzel fotoğraflar, çok içten bir blog :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok içten valla, böle göbek hizasından tam:P
      Teşekkür ederim:)

      Sil
  4. Üzülmenize hiç gerek yok 28 kg alan ben onların nerdeyse hepsini 6 ay gibi kısa bir sürede vermiştim :)) emZirmek size iyi gelecektir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kilolar sonrasında gider de ben hamileliğin son ayında nası uyurum hareket ederim bence o kısım çok acıklı olucak:P

      Sil
  5. Ne hamileyim daha evli bile değilim ama takipteyim bu bloğunuda :) Çok içten çok cicisin ya yazılarına bayılıyorum bunlar bana tecrübe olur fena mı :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olur umarım ya:) bu blogu hem bize anı olsun diye yazıyorum hem de benim gibi internette okuyacak gerçek hamilelik hikayeleri arayacak hamilelere faydalı olur belki diye. Çok mutlu oldum bu yoruma, teşekkürler:)

      Sil
    2. Rica ederim nedemek başarı her zaman takdirini görür:) Sena

      Sil
  6. Resme bayıldım, bende bir hamiş olarak yaşadıklarını yakinen takipteyim :) Benim henüz 18. haftam bende hep senin gibi hele bir 6 ay olsun sonra düşünürüz diyorum oda, kıyafet ve çok çeşitli şeyler için. Ben hamile yogasına başladım şimdilik iyi gidiyor en azından kendimi iyi hissediyorum mutlu oluyorum bebeğime ve bana faydası olacak gibi düşünüyorum. Normal doğum taraftarıyım oyle olmasını istiyorum ama umarım herşey yolunda gider. Birde bu aralar doğuma hazırlık kursuna katılmak istiyorum, nasıl banyo yaptırılır, nasıl emzirilir ve nasıl davranılmalıdır :) Annanne ve babanne insafına kalmadan kendimde bilmek istiyorum bazı şeyleri :) Çok çok mutlu bir hamilelik geçirelim hep birlikte o zamannnn, öperimmmm :)

    YanıtlaSil
  7. Merhaba,

    23. haftayi yasayan birisi olarak kilo alimi ile ilgili birkac gozlemimi paylasmak istiyorum. Londra'da yasiyorum, hem burada hem de Istanbul'da ve hatta Izmir'de doktora gittim. Gorusler soyle:
    1. Izmir: en fazla 12 kg almalisin
    2. Istanbul: 15-18 arasi ideal ama 20 olma
    3. Londra: 20 kg almani bekliyorum cunku hamilelige zayif baslamissin(dikkat; alabilirsin degil)
    Simdi, Izmir'deki profesor baslangic kilomu sormadan bir limit verdi, Istanbul'daki de ortalama bir rakam soyledi, Londra'daki bu tur seyleri ancak bebek buyukse dert edinelim sonucta goguslerin buyuyor, vajinan buyuyor, amniyon sivi vs var, dert etme dedi.
    Ben? 9 kg aldim, ustelik dikkatli davranmama ragmen, tamam bir ara Turkiye ziyaretim sirasinda kacamaklarim oldu ama benim durumum da bundan ibaret. Onemli olan saglikli ilerlemek, bu saglikli ilerleme kisiden kisiye gore kilo aliminda farklilik gosterebilir diyip sanirim durumu kabul etmek :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil