27 Ocak 2013 Pazar

26&27. haftalar


Kocamın pijamalarını giymeye başladığım, göbek deliğimin dışarı pırtlamasına(yüzünü ekşitmekte haklısın, bana da hala çok sevimsiz geliyor:/) çok az kaldığını hissettiğim ve kocamanlığımın zirvesindeki 2. trimesterın sonundan herkese merhaba!

Görüşmeyeli meşhur şeker yükleme testini yaptırdım. Testten önceki son doktor randevumda pek sevgili doktorum bana "Çok kilo aldın, bebek de büyük, suyun da çok, sende gebelik şekerinde şüpheleniyorum." dese de ertesi günkü ölçümde alt sınırda çıkan  şeker sonuçlarımı doktorumun faxına tokat gibi çarptığımı düşünüyorum:) Kendisi de telefonda bana "Ne yapıyorsan aynen devam et" diyerek mahçubiyetini bir miktar hissettirdi. Ya da olayı anlatırken kattığım bütün duygular benim uydurmam, doktorumun bundan hiç haberi yok:)

Gördüğünüz üzere artık gerçekten kocamanım ve büyüyecek daha yaklaşık 13 haftamız var. En sonunda neye benzeyeceğim ben de korkarak ve çılgınca merak ediyorum.

Neden olduğunu bilmeden bazı geceler uyanıyorum. Artık hamile yastığı adı verilen o arkadaş(lafın gelişi değil, insan boyutunda bir yastık o) da yatakta bize eşlik ettiğinden ve ben 2 katıma çıktığımdan yatağa sığmıyor olabiliriz, ben baya dayak yiyip bunu hatırlamayarak uyanıyor olabilirim, şişmanlıkan nefessiz kalıyor olabilirim ama bazı geceler uykuma bir saat ara vermem gibi acı bir gerçeğimiz var artık. 

Ocak ayında nasıl becerdim bilmiyorum ama isilik olmayı başardım. Şirket sıcak sıcak diye söyleniyordum da, bunun başıma geleceğini açıkçası tahmin etmemiştim.

Hafiften sırt ağrıları hissetmeye başladım. Aslında sırt değilde kalçamda hamlamış kas ağrısına benzer, sanırım buna siyatik diyoruz, ağrılar bunlar. Yorgunken artıyor, dinlenince geçiyor, çekilmez durumda değil.

Braxton-hicks kasılmalarını hissetmeye başladım. Yarımla bir dakika arası rahmim kasılıyor ve karnım taş gbi sert oluyor. Ağrı, acı yok ve kısa sürdüğü için çok rahatsız etmiyor. Hatta rahmimin doğum için alıştırma yaptığını düşünmek iyi bile hissettiriyor. 

Küçük oğlum tekmelere tokatlara, karnımı acaip şekillere sokmaya devam ediyor. Her doktor randevusunda baş aşağı duran miniciğim acaba 30. haftaya yaklaştığımız şu haftalarda aniden ters poziyona geçer mi diye korkuyorum. 29. haftada bir sonraki randevumuz var, umarım bizim dayakcı yine baş aşağı duruyodur. 

Bebeğin duruşundan dolayı idrar kesemin hacminin yarım bardağa düştüğünü söylesem hiç abartmış olmam. 15 dakikalık ev-iş arası yola çıkmadan tuvalete girmemiş olursam, bütün yolu bir an önce tuvalete yetişmek için dua ederek geçiriyorum.

Erman'ı sanki hem her zamankinden daha çok sevip ve hem de daha çok üzüyorum. Gece uyanınca mızırdanıp O'nu da uyandırıyorum. Melek ve bitanecik kocam da geceleri hypnobirthing kitaplarından rahatlacı masaj teknikleri okuyup, doğum koçluğu meselesinin derinliklerine dalıyor, ben erkenden koltukta uyuyakalınca üzerimi örtüp, mutfağı toparlayıp beni kaldırıp yatırıyor, karnımı kremliyor. Ne desem nasıl teşekkür etsem az belki ama ben de oğlumuzu karnımda taşıyorum, ne yapsam yeridir diye şımarıyorum.

Daha konuşmak için erken belki ama baba olmak, en az anne olmak kadar zor sanki. Fiziksel olarak herşeyin dışında olup duygusal olarak tam içinde hissetmeye çalışmak kolay değil
Umarım bütün kadınlar hamileliklerini, onları anlamaya çalışan,destek olan ve kendilerini bu 9 ayın ve 
devamının izleyicisi değil oyuncusu olarak gören sevdiceklerinin 
yanıbaşında, huzurla geçirirler. ❤


Bu arada, +13 kiloluk bedenimi nasıl giydiriyorum merak edenleri diğer bloguma alalım.
http://fundaucal.blogspot.com/ 

20 yorum:

  1. 40. Haftayi da gorup saglikla bebisine kavusursun umarim. Bu arada doktorunun kim oldugunu sorabilir miyim? Simdiden tesekkurler

    YanıtlaSil
  2. büyüyen karnınla yine çok şekersin ve beni hamile kalma konusunda gaza getiriryosun :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kilo konusunda bu kadar mızırdanıp yine de sizi gaza getirebiliyosam aferin bana:) Gerçekten aferin çünkü herkesin gaza gelip üremesini istiyorum:P

      Sil
  3. son paragraftır bu postun can alıcı noktası bence Fında bebegim! benim odunu da ofiste biraz törpülerseniz, kimbilir, belki o da bigün normal bi insana dönebilir:) sana güveniyorum bu konuda:)
    ha bu arada gosterdigin detaylı(!) fotograflara ragmen ben hala 13 kiloyu görmemekte ısrarlıyım:) ve aynı ısrarla göbüşünü okşamak istiyorum artık! <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin odun sensiz çok bedbaht bugün, o yüzden sonra bulaşırım ben ona:)
      Sana özel gösterim yaptım hala nerde bu kilolar diyosan artık muhattabın ben değilim acımasız tartım şekerim:)))

      Sil
  4. Bitanemm.. Ne tatli bu model kocalar di mi ? Alper olmasa ne kadar mutsuz olurdum diye dusununce bile bir damla akittim gitti.. :)) -ne sulu gozluyum- Neyse demek istedigim suydu aslinda; simdi bu gece uykulari vucudunun seni bebegin kucaginda olacagi gunlere hazirlamasi gibi dusun.. Gece 3 kere toplamda 1 saat uyanman gerekebilir.. Umarim Alpcan gibi bebegin uyanmadan kalkip emzirir boylece onun acikmasina ve aglamasina izin vermeden gecirirsin ilk aylarini.. Boylece bebek uykunun tadini her gecen gun daha cok alir ve bircoklarina gore eziyet otesi olan surec senin icin cok keyifli gecer.. Acikcasi ben dunyanin en keyifli hamislik ve sonrasi surecini yasadim.. Tek dilegim her annenin bunu yasamasi ! Operim yahu !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lulucum ben de bu süreci yalnız, mutsuz geçirmek zorunda kalan anneleri düşünüp ne kadar zor bir iş basardıklarını düşünüyorum sıkça. Eşlerin birbirine destek olması bir şans değil bu olayın oluru olmalı ama malesef babalık henüz annelik kadar özveri gerektiren bir durum olarak görülmüyor memlekette. Biz de şanslı kadınlar oluyoruz hal böyleyken.

      Sil
  5. Hamilelikte bazı kişiler çok kilo alırlar, bazıları az kile alırlar. Bu çok kilo alanlar ille de çok yediklerinden değil, yapıları gereği böyle kilo alırlar. Ama bu şekilde kilo alanlar hemen o kiloları geri verirler 8ben böyle gördüm biliyorum), rica ediyorum bu kilo bahsini kapatalım :) Çünkü zaten fotografta kilolar nerde nasıl dağılmıs, aman nasıl da kilo alınmıs diye bir görüntü hiç bir şekilde yok.. Fotografta yok da gercekte nasıl olsun. Sevgiler.. Tugba D.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kilo mızırdanmalarımdan kustunuz biliyorum ama tartıda gördüğüm rakam hamile olduğum gerçeğine rağmen bana o kadar korkutucu geliyor ki:)))
      Ama şahane ve çok kendinden emin bir yorum bu, bayıldım ve çok teşekkür ederim:)

      Sil
  6. Braxton hicks kasılmalı suyun cok olması, bunlar güzel normal doğum habercileri :)

    YanıtlaSil
  7. İnsanın hamile kalası geliyor seni böyle tatlı görünce:)
    Bir de tatlı tatlı anlatıyorsun, akşama çocuk yapabilirim:))

    YanıtlaSil
  8. ben catlaklardan huzursuzum var mi onerin, neler yapiyosun?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Henüz çatlaklarla tanışmadım(umarım hiç tanışmam!). Mustela sürüyorum banyodan sonra, 4. ayın ortalarından beri sanırım. Bi de geceleri unutmazsam zeytin sütü sürüyorum. Bunu bir arkadasımdan duymustum ve yakın zamanda başladım.
      Umarım çatlaksız bir hamilelik geçirirsin.

      Sil
  9. ablam lierac kullanıyordu hep karnına surdu bır catlak olmadı bır dogum yaptı ne gorelım kalcası catlak ıcınde :) gülüyorum cunku sınırımız bozulmustu lohusa hali ile bunalıma girmişti bunalımda aman diyim dikkat her yere bolcana sür:)

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel bir hamilesin ya ne güzel hamileliğinde güzel geçiyor. Yazılarını keyifle okuyorum :)

    YanıtlaSil
  11. yerim seni ya :) ne güzel ne içten yazılar yazıyorsun.. Her kelimesini büyük bir keyifle okuyorum. Hatta bazen başa alıp tekrar okuyorum:)

    YanıtlaSil
  12. 20 haftalık bir hamile olarak bloguna bayıldım. Evden çıkmam lazım bir an önce ama şu yazıyıda okuyayım öyle çıkayım diye son 45 dakikadır burdayım :))

    YanıtlaSil