23 Temmuz 2013 Salı

iki buçuk


Niye buçuklu buçuklu anlattığımı bilmiyorum. Öyle denk geldiğinden sanırım. Zaman su gibi akıp geçiyor. Bizim buruşuk yaşlı derili oğlumuz büyüdü serpildi işveli cilveli bol gülücüklü bir oğlan oldu çıktı karşımıza. Maaile kendisine aşık, alt değiştirme ve gaz çıkartma yarışında kendisinin gözünün içine bakmaktayız. Neyseki emzirme meselesinde rakipsizim de yavrumu rakiplerimin elinden kaptığım gibi bir kuytuya çekilip romantik dakikalar yaşayacak fırsat bulabiliyorum:)
 Minik oğlum artık annesinin gülücüklerine gülücüklerle hatta kahkahalarla karşılık veriyor, gevezeliklerini uuu, aguu veya guu şeklinde cevaplayabiliyor. Parmaklarını henüz tam çözemedi ama yumruklarına bayılıyor. İki elini kavuşturup, biriyle diğerini ite ite minicik ağzına kocaman yumruğunu sığdırıyor. Her zamanki çılgın tekmelerini savuruyor. Her emzirme seansı sonrası mayışmş bir halde ağzından o son damla süt çenesine akarken yandan çapkın bir gülücük atıyor. O gülücük süt için teşekkür gülücüğü diye düşünüyorum hep. Olayları fazla dramatize ediyor olabilirim ya da haklıyımdır, benim minik centilmenim karnını her dolduruşunda beni mest etmek için atıyodur o çapkın gülücükleri. Sonra dönencesiyle konuşuyor, en çok kırmızı popolu köpeğini seviyor. Pink'ten Just give me a reason eşliğinde benimle usul usul dansedip uykuya dalıyor. 
Bu ayın en önemli olayı da büyük babannenin elini öpmek için bizimle 6 saat yolculuk yapıp bütün yol boyunca uyuyarak yine gönlümüzü fetheden yavrumuzun bir de üzerine 40 yıllık yüzücüymüş gibi bizimle denize girip, gıkını çıkarmadan parmakları büzüşene kadar denizde kalıp bize gelmiş geçmiş en mutlu&en heyecanlı&en kaymak deniz keyfini yaşatması oldu. Bir bebekle banyo yapmak ne muhteşem diye düşünüyordum, denize girmek muhteşemden de öteymiş. Ağzımız kulaklarımızda, dişlerimizi sıka sıka kucakladığımız yavrumuzun yine kapışılamadığı bu ilk deniz macerasını da böylece çekirdek aile tarihimize yazmış olduk. 

Bütün bu ilk heyecanlar&kefişler&mutluluklar bir yana, bu hafta 16 haftalık acınası doğum iznimin bittiği hafta. Devlet 3 çocuk talebinin, 6 ay yalnızca anne sütü önerisinin inadına bana bebeğimin artık benim tam zamanlı bakımıma ihtiyacı olmadığını söylüyor. O kadar saçma, o kadar insanlık ayıbı bir durum ki bu ne yazsam ne anlatsam kızgınlığımı, öfkemi yeterince iyi ifade edemem. Geçenlerde bir tanıdığım "Evlilikler başlı başına birer kahramanlık hikayesi, çocuk sahibi olmak bunun da ötesinde,sizi kutlarım" dedi. Tüm kahraman&cengaver anne babaları sevgi&saygıyla selamlar, sabır&kolaylık&şans dilerim.


18 yorum:

  1. ya sen ne tatlı bi insansın. her cümlen mi bu kadar derinden etkiler! ne güzel yazmışsın en kremalısından hislerini <3
    ama bu söylediklerin, hani o kapışılma durumu diye bahsettigin şey mesela, onların hicbiri benim icin gecerli olmiycak. küçük sırlarım var benim, oglunu bastan cıkarıcam ve artık o kahkahaları bana da atacak ^.^ inanmassan görürsün :)
    ha bide 16 hafta ne yaaa! o hakkaten ayrı bi post konusu!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla yapıyor nasıl yapıyor ne ediyor bilmem ama yapıyorsun gadın:) mira seni görünce ağızkulak hastalığına yakalanıyor. Çok pis keyifli bir hastalık Fundaaa, Allah göstersin. Ağzını ayra ayra gülmeye başlayan bebek daha senin henüz odadan içeri girdiğini görmediğin gadının geldiği haberini veriyor. Ha bir de kıkırdamalar oynaklıklar filan neyse ki tüm belirtiler bundan ibaret.
      Bu arada madem başladım buradan da yazayım lanet olsun anneyi bebesinden ayıran izin bitişini belirleyen zata.
      O nasıl güzel bir yazı o nasıl güzel bir gülüş o nasıl güzel ana oğul muhabbeti yerler yerlerrrrr adamı dikkat!

      Sil
    2. şimdi şöyleki, ben manyak gibi durup durup bu posttaki şişko patatese baktıgım icin gördüm bu yorumu:) okuyunca da direk canlandı gözümde sarı kabak cicegimin beni görünce girdigi şekiller, yaptıgı cilveler^.^
      allam allaaaaam dedim, bi silkinip kendime geldim <3 öyle yani:)

      Sil
    3. canlarım benim beni yormayıp kendi aralarında muhabbet çeviren güzel insanlar <3 Çifter çifter öperim, ikinci öpücüklerin sahipleri belli:)

      Sil
  2. Yaaa yerim ben onu, ısırırım küçük poposunu! Çok tatlı çok, nazar değmesin :)

    YanıtlaSil
  3. Çok tatlı bu ayları, Atlas'ın o zamanları kışa geldiği için deniz sefası yapamadık ama şimdi 9 aylık oldu ve nerdeyse hergün yüzüyoruz:) Bizim için en keyiflisi bebeklerimizle yüzmek sanırım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keyif mi keyif ötesi bişi miydi bilmiyorum. Bütün yazı öyle geçirebilirdim. Hain Ankara bozkırı://

      Sil
  4. nasıl bırakırabilir ki aklı ondayken nasıl çalışabilir ki ıhhhh ama fotolar harika ötesi tam yemelik kırkbir kere maşallah demir oğlum :) <3

    YanıtlaSil
  5. şu an aklına gelebilcek bütün mavv oyy vb saçma sapan kedisel sesleri çıkarıyorum! bu ne tatlılıktır allahım! maşallah! uff daha 27. hafta be..ben de görebilecek miyim oğlumu böyle?? ama o dudaklar nee öle demir! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağlıkla mutlulukla kucaklaşırsınız işallah, teşekkür ederim^^

      Sil
  6. Gülünce gözlerinin içi gülen bebek,çok tatlısın maşallah. Pff şu 16 hafta her anne adayının, yeni anne olmuşların bebek düşünenlerin 4 gözle bekledikleri bir konu ama uzadıkça uzadı maalesef.Umarım en kısa zamanda çıkar da ucundan yakalarız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım olur, 6 ay değil daha fazlası olur, domates değil insan büyüttüğünü anlar beyamcalar:/

      Sil
  7. 16haftalık izin gerçekten çok acımasız ve en önemlisi çok düşüncesizce,sevgisizce verilmiş bir kararın neticesi bence!
    Ama kendini suçlama lakin bu şekilde işe dönen çok anne var ve yine işe dönüş bence anne için yeniden doğuş!
    son cümledeki gizli mesajı çok sevdim ben buarada :))
    "Evlilikler başlı başına birer kahramanlık hikayesi, çocuk sahibi olmak bunun da ötesinde,sizi kutlarım" !!!
    ilk ziyaretimdi daha sık görüşmek üzere sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O yeniden doğuş hissiyatından bahseden çok arkadaşım oldu ama ben henüz öyle hissedemiyorum. Bir süre daha böyle iyiyiz sanırım.

      Sil
  8. yazdıklarını eşime okudum çok iyi anlatmışsın bebeğimizi dedi:))..emdikten sonra ki gülüşü..dünyalara bedel..ve bizde 2 buçuk aylığız ilk defa denize girdik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herşey nasıl bu kadar özel ve şahsına münhasırken hem de bu kadar aynı olabiliyor. Mucize ya mucizeee^^

      Sil