19 Kasım 2013 Salı

6. Ay - Ek Gıda

Demir'cim.
 6. ay senin için nasıl şen kahkahalarının daha da şenlendiği bir ay olarak başladıysa, benim için de acı gerçeklerin  birer tokat gibi yüzüme gözüme sağlı sollu giriştiği bir ay olarak başladı. 
Çok acı gerçek var da, en acısı sanırım 9 ay karnımda, 6 ay da kucağımda seni kendi bedenimin imkanlarıyla milim milim büyütmüşken, 6. ay ile birlikte bu ek gıda olayı yüzünden, sarsılmaz beraberliğimize biraz mesafe koymamız gerekliliği.
 Ben ömrü hayatımda kendi bedenimi hiç bu 9+6 ayda  hissettiğim kadar işe yarar hissetmemiştim. 
Duygusal olarak hiç vazgeçmek istemediğim bu ilişkiye, senin biz sofradayken bize iştah ve merakla bakan o güzel suratın ve tabi bir de gittiğim doktorların, okuduğum kitapların çılgınca ısrarı ve seni sonsuza kadar emziremeyeceğim gerçeği nedeniyle yavaş yavaş yoğurt, meyve püresi, sebze çorbası filan karıştırmak zorundayım. 

Sanırım an itibari ile hayatımın en tatmin edici, en işe yarar hissettirici, en duygusal, en mübarek, en muhteşem, en eşsiz tecrübesi emzirmek. 
Hep bu en'ler yüzünden kendimi biraz aldatılmış hissedecek olsam da, kebapçıda iştahla yaladığın turşuların pamuk suratını soktuğu o ifade var ya, onun hatırına bu duygusal&bağımlı anne modeline sırtımı çevirip bu enteresan macerada sana destek olmaya çalışacağım. 
Bu iyiliğimi unutma evladım^.^



8 yorum:

  1. offfff turşuyu yalarkenki yüz ifadesini canlandırdım gözümde, buruşan suratını avuclarımın arasına alıp sıkıştırmak ve kremalı gıdısından dalmak istedim <3
    bide geçmiş kuzen ve yegen deneyimlerimden yola cıkarak şunu söylemeliyim, ki sen de artık farkındasındır bu durumun:) ek gıdaya geçtikten sonra altlarını degistirmek de dünyanın en pis kokulu işi oluyo hahaahahaaha :))) aglanacak haline gülmek diye buna derim ben :P vay bana, vaylar bana anonim türküsü eşliginde burdan ayrılırken seni ve hammaddesi kaymak olan küçük adamı öpmelere doyamam :*

    YanıtlaSil
  2. beni benden alma artık!!! bu nasıl bir kelime cambazlığı bu nasıl cümle üstatlığı. Bayılıyorum yaaaa gidin burdan analı oğullu <3

    YanıtlaSil
  3. Ayy çok çok haklısın! Emzirmek konusunda yazdığın her kelimeye birebir katılıyorum. Ege daha 4 aylık, bizim daha 2 ayımız var ama.... Emzirmek öyle ki, sarhoş ediyor beni, gece bile 2-3 kez uyanıp emzirirken uykusuzluk hissetmiyorum, mutluluk sarhoşuyum çünkü! Hele bir de emdikten sonra göğsümü yastık yapıp uykuya dalması yok mu...Bir kadın daha ne isteyebilir? :)

    YanıtlaSil
  4. hayırlı olsun..ek gıdaya geçmeniz memeden uzaklaşma anlamına gelmiyor ki.. ablam her yemekten sonra emzir, kahve niyetine derdi.. sen de öyle yap..

    YanıtlaSil
  5. Merhaba, sizinle anne adyaları için oluşturduğumuz Türkiye'de bir ilk olan uygulamamızı paylaşmak istedik.

    Gebelik Takvimi isimli Facebook uygulaması ile hafta hafta gebelik takibini anne adayları her hafta Facebook profillerine gelen uyarı ile takip edebiliyorlar.

    Anne adayı hangi haftada ise o haftanın anne ve bebekteki değişiklikleri ayrıntılı olarak resimler ve video görüntüleriyle birlikte sunuluyor.

    Sizinde bu ücretsiz uygulamamızı inceleyerek anne adaylarını bilgilendirebileceginizi düşündük.

    Gebelik Takvimi Facebook uygulama linki: https://www.facebook.com/gebelikveannelik/app_357644351038582

    Görüş, öneri ve eleştirileriniz için şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. hayırlı uğurlu olsun. Bunlar güzel vedalar, bebeğiniz büyüyor..

    YanıtlaSil
  7. Blogunu ve yazdıklarını çok beğendim. Bende şu an 15.haftadayım ve hafta hafta okumak bana çok keyifli geldi :) Benimde bir oğluşum olacak ve dün ofisteki arkadaşlarda isim konusunda Demir sesleri yükselmeye başlamıştı:) Bu da güzel bir tesadüf oldu. Doğum sezeryan mı, normal mi oldu? Odasını nasıl süsledin? O harika kırmızı-beyaz mum yazılı yastığı nerden aldın gibi onlarca soru sorabilirim sana :)

    Sevgiler

    i-fashionbank.blogspot.com

    YanıtlaSil
  8. kesin hayat tecrubelerim icinde en cok inandigin seydir; kadinin vucudunun en cok kiymetini bildigi ve ise yaradigini hissettigi zamanlar o 9 + 6 ay.. Ben cok sansliydim da 7,5 ay yalnizca emzirme sansim oldu.. sonra da basladi seruven.. o kismi da cok keyifli.. Bir kere yemek yapmanin bu denli ask dolu bir sey oldugunu ogretiyor insana.. Umarim Demir'cigimiz yeme konusunda Alpcan abisine ceker.. yeter yeme diye onunden ceksem olurdu.. hala da hic zorlamaz beni kuzucuk.. Zorlasa da dert etmezdim ya.. O da ayri bir konu.. Kolay gelsin kuzucum ! :)

    YanıtlaSil