1 Nisan 2015 Çarşamba

Hayatımın en mutlu günü


"Hayatımın en güzel günüydü. Bilmiyordum." diyordu ya Masumiyet Müzesinde Kemal. Ben biliyorum. Ömrümün, geçmiş ömrümün kesin, muhtemelen gelecek ömrümün de, en mutlu günlerini yaşıyorum. Sadece dokunmakla, koklamakla, öpüp kucaklamakla, bir yandan çarklı gevrek gülücükle, birini canından ve hayatındaki her şeyden çok çok çok sevmekle ilgili bir mutluluk bu. Kendimi işe yarar hissettirecek bir işim olmamasının eksikliğini, bakımsızlığımı, asosyalliğimi, her gün yaptığım angarya işlerin yorgunluğunu, memleketteki uğursuzlukları, arkadaşlarıma özlemimi, hayatımdaki bütün umutsuz ve mutsuz hisleri örten, azaltan, yok eden ve bunu usulca, hafifçe ve pamukça yapan bir mutluluk. Ömrümün en biricik, en eşsiz, en kendinden başka hiçbir şeye ihtiyacı olmayan mutluluğu. Markete ben önde sen arkada(benim bir gözüm arkada) anne ördekle yavru ördek gibi yürürken, gece uyumadan seni emzirirken söylediğim minimini bir kuş şarkısına memeyi kati suretle bırakmayarak aradan ellerini kurtarıp alkış yaptığında, seni yıkayıp öğle uykusuna yatırdıktan sonra mutfakta sen uyanmadan yemeği pişirmeye çalışırken ortada hiçbir şey yokken yani senle aynı odada bile değilken, birden senin içeride uyuyan yüzünü, banyodan sonra yumuşayıp kabaran avuç içlerini düşünüp göğsümü şişirip bana derin bir nefes aldırıp sonra da acaip acaip gülümseten bir mutluluk. Sen bana "annemm" dedikçe depreşen, yaptığın her yeni ve ilginç şeyi, karşılaştığın bütün acaiplikleri bana göstermeye çalıştığında coşan, koluma sarılıp çizgi film izlerken kabarıp taşan en sevdiğim his. Şükürlerimin sebebi. Demir sana çok borçlu hissediyorum kendimi. Laf olsun diye değil ama gerçekten. Sanki bilmediğim bir rahatsızlığım varmış da sen beni bu mutlulukla iyileştiriyormuşsun gibi. Ruhumu değil sadece. Bedenimi de. Tek tek hücrelerimi temizleyip, gençleştirip, mutlu ediyormuşsun gibi. Yine teşekkürler. Elimden karşında mutluluktan titremekten, seni öpüp koklamaktan ve günde 3 kere parka götürmekten başka bir şey gelmiyor gibi şu an. Muhtemelen ilerde de ödeşemeyiz ama elimden geleni yapacağıma söz verebilirim. 
Anne ördek sözü. 

9 yorum:

  1. Senin anneliğini, duygularını ifade edişini, Demir'le arandaki bağı fotoğraflardan bize ulaştırırken gösterdiğin doğallığı, sevgiyi, bağlılığı çok ama çok seviyorum, mutlu olun hep:)

    YanıtlaSil
  2. Ay Funda ağlıycam yaaaa:((((

    YanıtlaSil
  3. funda bitirdin beni :( işi bırakma sebebim olacaksın o kesin... anlatılır da böyle de güzel mi anlatılır. hani tercüman oldun derler ya hah işte tam da o. öperim anne ördek ilen yavru ördekini yanaklarından

    YanıtlaSil
  4. Sevginin güzelliği mi duyguların bu denli naif ifade edilişimi beni duygusallaştırdı bilmiyorum.Geçenlerde bir yazını okudum eski yeni hatırlamıyorum da şöyle diyordun pişman olur muyum bir gün büyüdüğünde çalışmadığım için gibi.Belki tam senin yazdığın şekli bu değil ama sen anladın işte.Şimdi bu mutluluk akan buram buram saf sevgi kokan halinizden sonra içinde gram acaba yoktur eminim.Dünyanın en güzel tercihini yapmışsın sen Funda.Sana getirdikleri götürdüklerin yanında ki bence hiç bir götürüsü yok solda sıfır kalır.Hep mutlu olun anne ördek yavru ördek.Ve tabi baba ördek:)

    YanıtlaSil
  5. Yine harika bir anlatım.. Yüreğine, ve Demire sağlık..

    YanıtlaSil
  6. Funda bu yazilari okuduktan sonra bende bi adet edinsem mi bu Demir oglandan diyorum memleket ozlemimi arkadas ozlemimi falan unutturssa beni baska dunyalara goturse bu minik oglan. Sonra susturuyorum ama kendimi yook ezgi daha dur daha kendinle yapcaklarin bitmedi diyorum ve iki kisilik hayatimiza geri donuyorum :D Ama sizin bu ana ogul askinizi da uzaktan uzaktan oksuyorum. Sizi seviyorum gormesem de duymasam da dokunmasam da :))))

    YanıtlaSil
  7. Allah bağışlasın kuzularımızı. Alp şu an 1 buçuk yaşında ve aynı duyguları yaşıyorum ben de :)

    YanıtlaSil
  8. İnanmıyorum ya, emzirme,şarkı söyleme ve alkış dahası o kadar şarkının içinde mini mini kuş bile aynı. Pes yani, kizimla yaşadığım aşkı okudum satırlarında:)Çok teşekkür sana da:)

    YanıtlaSil
  9. Ne guzel bir anlatim ne guzel betimlemeler, sanki benim icimden gecenleri sana anlatmisim ve sende yazmissin gibi yuregime dokunan bir yazi. Ellerine saglik gonlune saglik guzel anne. Sevgiler.

    YanıtlaSil