11 Nisan 2013 Perşembe

35&36&37. haftalar



Son düzlük mü son tümsek mi artık ne demek isterseniz tam olarak o noktadayız sanıyorum.
Beni gören bütün kamu ahalisi telaşla gözlerini açıp ve yüksek ihtimalle bir anlığına oracıkta doğurduğumu hayal ettiğinden pek ortalarda dolaşmıyorum.
10 gündür evdeyim ve zamanımın çoğunu uyuyarak, elimdeki kitaptaki “doğum nasıl gerçekleşir?” bölümünü 50. kez okuyarak ve psikolojimde sıfır değişiklik kaydederek geçiriyorum.

Fiziksel olarak ne durumdayım?
Kocamanım. Yemeklerden sonra tansiyonum düşük. Ödem&çatlak henüz yok. Ama çok ayakta durursam, yorulursam ayaklarım biraz şişiyor. Sırt&bel ağrısı yok. Arada bir bacaklarımı çok yorgun ve halsiz hissediyorum.

Ne hissediyorum?
Dengesiz bir ruh hali. Ya bu koca göbekle yaşamışım gibi yıllardır, böyle yaşar gider modundayım. Ya bir an önce doğurup kendi bebeğimin poposunu umarsızca&çekinmeden ve kimseden izin almadan vakumlamak istiyorum. Ya çok cesurum, pırt diye doğar diyorum, ya düşündükçe korkudan tansiyonum düşüyor. Herhangi bir orijinallik yok yani, sıradan bir gebeyim.
Bir zamanlar 30. haftayı bekliyordum heyecanla, 37. hafta bitti. Hamileliğin ilk zamanlarını nerdeyse hiç hatırlamıyorum. Doğumdan sonra da hamileliğe dair bütün hatıralarımı sileceğim muhtemelen. İyi ki kişisel tarihimi dönüp hatırlabileceğim bu blogu yazmaya başlamışım.

Erman nasıl?
Sınırsız anlayış, destek, sevgi, ilgi sağlaması sebebiyle zaman zaman gözümü korkutuyor. Bir an gelecek “yoruldum benden bu kadar” diye yığılıp kalacak diye tırsıyorum. O’nsuz zaten olmazdı da, düşünüyorum düşünüyorum gerçekten olmazmış

Demir nasıl?
Hamileliğin sonuna doğru, su azalır, bebek büyür, bebeğin hareketleri de yavaşlar diye bana anlatılan ne varsa hepsinin aksine, çılgın tekme ve tokatlarla durmaksızın sağlı sollu hırpalanıyorum. Hatta bir akşam durmaksızın 3 saat sürdü ve ağladım. Sonra ne saçmalıyorum diye düşündüm, sustum, uyudum.
Ultrason sonuçlarına göre keyfi yerinde, sürekli dili dışarıda, parmak ya da elinin tamamı ağzının içinde, aç bir bebek profili çiziyor.

Bu son hamile yazım mı olur, bu erken doğum beklentileri bana kapak olur, 40 haftayı aşar mıyız bilinmez.

Ben şimdi adet yerini bulsun diye biraz erik yicem, siz iyi dileklerinizi bizden esirgemeyin lütfen.


21 yorum:

  1. sağlıklı sıhhatli kucağınıza alırsınız inşallah bende çok merak ediyorum ve sabırsızlanıyorum .. darısı başıma :)

    YanıtlaSil
  2. Bence sen pırt diye doğuracaksın Funda, inşallah, dinimiz, amin :)
    Sonra bize dışardaki Demir'in ellerini cuk cuk emen fotoğraflarının postunu yapacaksın, bu sefer de bizim dilimiz dışarda, ağzımızın suyu akacak :)
    İnşallah sağlıkla kucağına alırsın, herşey ummuduğundan kolay ve yolunda olur :)
    Bi de bu postların en sevdiğim kısmı o mini mini karikatürler :)
    Bi de sen saçlarını mı boyattın? o.O
    Öperim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dileğimiz hep pırt opsiyonu yönünde Fidocum, işallahh!
      Saçlarımı boyattım sonunda evet, yeterince uzamıştı, dibine dokunmadan alt tarafı boyadık, iyi oldu:)

      Sil
  3. Çok güzel bir hamile oldun, çok güzel bir anne olacaksın Funda.Buraya bir maşallah:)
    İnşallah en kolay şekilde doğsun Demir bebek:)

    YanıtlaSil
  4. sağlıkla sıhhatle bir çırpıda kucağına alırsın inşallah minik Demir'i:))

    YanıtlaSil
  5. içim eriyo senin bu hallerini gördükçe! ❤ o kadar güzelsinki başıma, bence Demir gelmemekle iyi ediyo:)
    bu nefeste pırt diye doguracagına ve hamilelik evresini mükemmel geciren kadınlar listemde Selda'dan sonra 2. sırayı kapacagına hiç şüphem yok! güzel düşün güzel olsun bebegim:*
    dipnot: ben de umarsızca o popoyu vakumlamak istiyorum, izin var diimi? o konuda bi anlaşalım da, sonra sıkıntı çıkmasın:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olley bee ikinciliği kaptım di mii:)
      Hem de ürtiker geçmişime rağmen:P
      Bebişim popo vakumlama konusunda hafiften tırnaklarımı dünyanın geri kalanına karşı çıkarmış durumdayım şimdiden:)) Ama seninle hukukumuz çok derin, bişiler düşünürüz:)

      Sil
  6. Suratı biraz hafif tombik gördüm sonunda :) ee olsun artık.Güzel dualarımız iyi dileklerimiz de sen ve Demir de varsın.Hayırlısıyla atlatıcaksınız inşallah.Saçlar boyandımı? Sena

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ya yüzüm ve kollarımda bir miktar tombiklikler benim de gözümden kaçmıyor://

      Sil
  7. Canımmmmm<3
    Yürek elde bekliyoruz desem yeridir. Hadi artık bir çırpıda kavuş bebeğine kolaylıkla. Bizde gelip sevelim tosbayı:D Hem nasıl da güzelsin iyi ki blogun var, dönüp dönüp bakacaksın sonra Demir' ine okutacaksın. Bun son düzlükte de her zaman olduğu gibi kalbim seninle <333

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demir, ana varımı yoğumu ben daha yokken ortaya dökmüşün diye kızar mı acaba://
      Canım niyanımm öperimm, kucaklarım, teşekkür ederimm <3

      Sil
  8. Ay inşallah kolay bir doğum ve çok güzel bir lohusalık dönemi geçirirsin. Ben henüz yolun çok başındayım 7. haftadayım, o kadar hafta geçer mi acaba, nasıl geçecek diye düşünmeden edemiyorum. Blogunu, içtenliğini, hamile stilini pek beğeniyorum, hamile kadının 7/24 şıkıdım şıkıdım olmayabileceğini rahat kıyafetlerle de pek tabi hoş görünebileceğini gösteriyorsun içim rahatlıyo :)

    En kısa zamanda Demir bebikosunu da kendi blogunda görmek isteriz:)

    Sevgiler
    Canan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şıkkıdı şıkkıdı bir hamile olabilmeyi isterdim açıkçası, ama tercih değil mecbur hissettim kendimi rahat olmaya açıkçası:)
      Sana da şahane bir hamilelik dilerim umarım sağlıkla alırsın bebeğini kucağına <3

      Sil
  9. oiiiiiyyyyy yerim seni ya canım benim ne güzel ne garip ne korkutucu ne cesaret verici ne ne ne orjinal bir dönemdesin bir bilsen dicem ama zaten farkındasın ve ve bundan sonraki dönem de aynı orjinallikte aynı benzersizlikte devam edecek. Her tecrübe ettiğin şey bir öncekini silmeyecek aratmayacak ama silik bırakacak bir deee gelen gideni hiç aratmayacak. Yani güzel, güzel olacak her şey. İyi dileklerim seninle göbeğinle bebeğinle sana sonsuz destek olan eşinle <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tızımmm asıl ben seni hatta minik yavrunu da yerim. Bak senin yorumunu görünce bile ağzımın suyu akmaya başlıyor, görsele gerek kalmadı artık pavlovun köpeği gibiyim:P
      Sen de Mira da benim gelecekten umudumsunsunuz, herşeyin şahane olabileceğine dair inancımsınız, iyi ki varsınız tızlarrrr <3

      Sil
    2. ağlarım çok pis ağlarım emzikliyim uleynnnn :P <3

      Sil
  10. bebeği normal yolla doğurtmak ıstemeyen drlerın bı takım uydurmalarıdır, suyun azalması kıreclenme bla bla.. sanırım cunyt genc senın doktorun. cuneyt gencle onlarca normal doguma gırmıs bırı olarak böyle uydurmaların olmayacagını tahmın edıyorum.tabı yıne de son sozu demır bey soylecek. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. son söz Demir'in tabi <3
      Onlarca doğuma girmek nasıl bir duygu yahu bu arada^^

      Sil