8 Aralık 2013 Pazar

7. ay



Demir 7 aylık oldu. 
"Bir yaş" a daha yakınız artık. 
Sanırım Demir 3 aylık olana kadar daha çok zamana odaklanıyordum, günleri sayıyordum. Şimdi uyandık, yorulduk, uyuduk hooop bi bakıyorum bir ay daha büyümüş minik oğlum. 
Demir bu aralar bağırıyor, bağırıyor, bağırıyor. Önce yavaş yavaş sesini açıp sonra çığlık atmaya başlıyor. Alt çenede 10 gündür tek başına ikamet eden tek dişi ile bana her zaman ve canı isterse de yabancılara gülüyor. Ve bence güldüğünde dünyanın en muhteşem canlısı oluyor. 
Kalbimin o zamanlarda bir miktar eridiğine yemin edebilirim.
Daha az uyuyor, daha çok hareket ediyor ve beni daha çok yoruyor. Artık sadece benim derdini anlatamayan bakıma muhtaç bebeğim değil de sanki daha çok biraz mızırdanma, bir bakış, bir gülücük, el kol çırpış ve daha bi milyon işaretle benimle iletişim kuran en minik arkadaşım.
 Sabah uyanıyoruz. Demir oyuncaklarını çok özlediği için ve her sabah her birini ilk kez görüyormuşçasına şaşırdığı için oyun halısına koşuyoruz. Bu arada ben şanslıysam biraz dergi, kitap karıştırıp belki çaktırmadan biraz tv izleyebiliyorum. Sonra birden aşırı yorulup tekrar sarılıp uyuyoruz. Acıkıyoruz, önce demir doyuyor, sonra ben doyayım diye birlikte sofraya oturuyoruz. Ben kahvaltı keyfini uzatırsam Demir ses açma egzersizleri yapmaya başlıyor. Hoop tekrar oyun halısına. Öğlen oldu mu bi daha yorulduk, azıcık daha uyuyoruz. Hava çok soğuk ve bu aralar belki biraz çıkıp hemen geri içeri koşuyoruz. Ya misafir çağırıyoruz, ya bi yere gezmeye kaçıyoruz. Saat 16:00 olduğunda pilim bitmiş oluyor. Erman'ı arayıp bugün de 2 saat erken çık bence diyorum. Hep aynı cevabı alıyorum. Çıkamam. Annemi arayıp hadi akşamki uçağa atla bize gel diyorum. Hep aynı cevabı alıyorum. Ah keşke!. Yine de her gün deniyorum. Bence ikisinden biri bir gün bıkacak. Benim bıkmayacağım kesin.
 Sonra ortalığı topladık, belki yemek yaptık, dansettik, perdeden sallanan zinciri havalara salladık, pilates topunun üzerinde zıpladık, odaları gezdik, tek tek ne var ne yok dokunduk yoklama aldık, masal kitabını açtık dinledik, diğer kitapları kemirdik(evet zaman zaman ben de kemiriyorum:P) derken baktık kapı anahtarla açılıyor. 
Günün en muhteşem anlarından biri. 
Ahh babası bak seni nasıl özlemiş, al bakim kucağına^^ 
Banyo günüyse banyo, yoksa ailecek bir takım güreş aktiviteleri, kovalamacalar, kakara kikiri, Demir iyice yorulup elinin üzerindeki tontik tabaka ile gözlerini ovuşturmaya başladı mı ninni ve uyku zamanı. 

Demir'imin uykusu mu gelmiş. 
Bütün gün çok yorulmuş.
 Hep oyunlar oynamış.
 Sonunda yorgun düşmüş.
 Uyu Demir uyu.
 Gücünü topla. 
Yarın yine oyna oyuncağınla.*

 Küçük bebeğim bu ninniye hep önce biraz gülüp sonra da başını yastığa gömüyor. Korkunç sesime güldüğüne ve "ah anam garibanam" diye iç geçirdiğine eminim.
 O uykuya dalınca, kokusu yoğunlaşıp bütün odayı kaplıyor. 
Sonra dualar, şükürler, teşekkürler.

*Ninni perisi'ni bilmeyen duymayan anne var mı bilmiyorum ama şimdiye kadar duyduğum en muhteşem ninni albümü olduğu için mutlaka bulup dinlemenizi öneriyorum. Bana hediye eden Servin'ciğime de yeri gelmişken bir koca teşekkür.

48 yorum:

  1. Kitap okur gibi yazdıklarınızı okumak, her yeni post diğer bir sayfaya geçiş. Teşekkürler <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. keşke daha çok yazabilsem. Ne güzel yorum teşekkürler^^

      Sil
  2. adamdaki tarza bakar mısın, yerim onu yaaa :)

    YanıtlaSil
  3. Demir'le arandaki bağı yazıya dökmene hayranım, maşallah hepiciğinize, sağlıklı, mutlu olun hep. sevgiler:)

    YanıtlaSil
  4. aslında her kelimede bizim ev canlasa da gözümde, en çok " ahh babası bak seni nasıl özlemiş, al bakim kucağına" cümlesinde haince gülüp resmen yerlere yattım:) "ben senin gibi hoplatamıyorum babası, bende bu kadar kahkaha atmıyor, sen yaptıgında daha cok gülüyor,az güldür bakim"ler :) düşündükçe sinsiliğimizden resmen zevk alıyorum yahu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kadar sahtekarlığımız da olsun yahu:)

      Sil
  5. Anne olasim geliyor bu Demir gunluklerini okuyunca :) Ama sonra diyorum ki kendime yook Ezgi daha kesfetmedigin kitalar ulkeler var sen bi sirani bekle daha ama sonra yine bir demir postu geliyor ve ben Jean a yan yan bakiyorum dugunden sonra baslasak mi calismalara diye sonra yine..... Neyse bu boyle uzar yerim o kara bocegi daha nice yaslara <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahaa Ezgicim gezilecek memleket bitmez, belki küçük yavrucuğunla gezmek de daha şahane olur, bilemeyiz:)

      Sil
  6. Kızım bir daha yazılarını okumayacağım. Boğazıma bir yumru oturdu kaldı. Aaahhhh o günleri o kadar çok özlüyorum ki, hele öğle uykularını beraber uyumak yok mu? Mahvettin beni:) Her ay daha da bir tatlılaşıyor bu Demir çocuğu:) bir gün öğle tatilinde kapını çalarsam hiç şaşırma:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya gelsene Siminnn! Ya bu beraber uyuma meselesi yok mu? doktordan sürekli azar yiyorum ama hala devam:)

      Sil
  7. 7. ayın kutlu olsun demir oğlan :)

    YanıtlaSil
  8. Oncelikle bu sevimli oglan cocugunu yerim; masallah! Ankara disinda 29 senedir tatiller haricinde hic bulunmamis, su an esinin isinden oturu gurbette cocukla beraber eve kapanmis,eskiden kimi zaman sabahlara kadar calisan bilgisayar muhendisi anne ve 8,5 aylik halen gaz kabizlik problemi olan mizmiz bir sirine ;) cok iyi durumda oldugunu hisset istedim! Bir de onermeseler de yurutece bayiliyor bu minikler dayanamadim aldim az nefes aldim belim dinlendi tavsiye ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç masref yapasım yok ondan almıyorum yürüteci, yoksa alır gün içinde bi on on beş dakika denerdim.
      Ve tabiki yalnız değiliz, çok zor ve çok muhteşem ve sükürler olsun!

      Sil
  9. olaylar olaylar, kokular kokular şükürler şükürler hiç bitmiyorlar bitmesinler bilio musun tatlı anne:):) Bal oğlunu çok görmek istiyorum ben yaaaa

    YanıtlaSil
  10. Ne guzel anlatmissin 1 gunu gercekten merak ediodum nsl gecio bebekle gun diye cevabimi aldim:)

    YanıtlaSil
  11. ah vaktim olsa da o günlerden birine tam gün mesaili olmak suretiyle ben de eşlik etsem ^.^ o yorulma evresinde esnediği zamanlarda agzının ortasından öpsem onu misal... sonra olaylar kendiliginden gelişse <3

    YanıtlaSil
  12. Birileri sanki beni anlatmış ya. Ben de uzmanlığını bitirmiş, anacığından uzakta bebişiyle evde oturan bir anayım. Babamızın eve gelişini dört gözle bekliyoruz ve daha 4 aylığız ühüüüü... Korkarım zor ama bir o kadar tatlı günler bizi bekliyor. Canınız çok sıkılırsa eskişehire bekleriz efemm..öpücüklerrrr...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoop atlayıp geliversek mesela di mi:) Kolaylıklar dilerim size de, öpücükler!

      Sil
  13. Heyooooo, yalnız değilmişim. Ben de uzmanlığını bitirmiş, anacığından uzakta evde bebişine bakan bir anayım. Biz de çok yoruluyoruz ve daha 4 aylığız ühüüüü. Korkarım zor ama bir o kadar güzel günler bizi bekliyor. Canınız çok sıkılırsa eskişehire bekleriz efemmm..öpücüklerrr...

    YanıtlaSil
  14. o bogumlu el kol beni bitiriyor, annesi onca aktivitenin arasında bir de benim için ısır o boğumdan valla;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocuğum isilik oldu aşırı öpücüğe boğulmaktan, bak sıradaki senin için geliyorr:)

      Sil
  15. ne güzel yazmışsınız ne güzel anlatmışnız. Bloğunuzu yeni keşfettim ne kadar güzel. Benim de iki tane bebişim var.
    bloğumu ziyaret ederseniz çok mutlu olurum.
    http://cocugumlaeglenirken.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  16. Donup donup eski postlarini okuyorum, kendimle kiyasliyorum, ne hissetmissin, ne dusunmussun bakiorum.sanirim bundan 8-9 ay sonra da bu posta tekrar bakicam.bunlari okudukca dogmasini buyumesini zamanin gecmesini istiyorum.Demir tatlisini uzaktan da olsa opuyorum opuyorum;-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel paylaşıyoruz. Çok mutlu oluyorum. Gerçekten.

      Sil
  17. Çok güzel anlatmışsın... Bende şuan 17.haftamdayım ve doğduğunda neler yapacağımızın hayalini kuruyorum. Maalesef ben 6 aylık olana kadar yanında olabileceğim sonrasında işe dönmem gerekecek :( Demir'i kocaman öpüyorum :)

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gönüller bir olsun, sağlık mutluluk bizim olsun gerisi teferruat! Sağlıkla kucaklaşırsınız umarım!

      Sil
  18. Funadcım maşallah size ve bebeğinize.

    YanıtlaSil
  19. yahu valla her gelip okuyup gozlerim yasla kaldiginda seni bir parca daha seviyorum ben.. Ciddiyim.. Boyle de icten olmak var hayatta.. Guzel anne, melek anne, emeklerini sevgiyle aktaran anne.. :) hersey gonlunuzce olsun.. dilekler kabul, sukurler daim... muahhh ! x

    YanıtlaSil
  20. ya tipini yediğim :) ayaklarını gulusunu huzur veren bakısını yerım

    YanıtlaSil
  21. Bebekleriniz için çekilişim var 7 ocağa kadar devam ediyor:)
    http://orguzaman.blogspot.com/2013/12/blog-acilis-cekilisi-herkese-merhabaa.html?showComment=1388482581728#c9212300529994652233

    YanıtlaSil
  22. Ayaklara bak..tontiş...maşallah sana..

    YanıtlaSil
  23. aaa canım ancak şimdi gördüm bu postunu, nasıl da büyümüş kuzum. Çok zarifsin, öpüyorum seni, özledim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen zarifsin asıl, hayatımızı güzelleştirdi bu ninniler:)

      Sil
  24. Ninnilerimi begendiginize cok sevindim Demire ve size saglik mutluluk diliyorum birlikteliginiz daim olsun
    Ninni perisi Mujde Tugsuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müjde hanımcımmmm, çok sevindim bu yazıyı okuyup memnuniyetimizden haberdar olduğunuza. Ailecek bütün ninnileri ezbere biliyoruz, evde, arabada, uykudan önve mutlaka söylüyoruz. Valla duacınızız, elinize, kolunuza, güzel sesinize, emeğinze sağlık.
      Sizi seviyoruz <3

      Sil