12 Ocak 2014 Pazar

8. ay

Demircim. 
Aşırı ciddiyet, atar ve bazen de inadına çılgın kahkalarla dolu bir ay geçirdin. Seni kucağımda taşırken bazen bedenimin kontrolünün bir şekilde sende olduğunu hissediyorum. Beni istediğin herhangi bir noktaya sürükleyebiliyorsun. Kucağımdayken. Bacak kadar bile olmayan boyunla. Bunu nasıl başarıyorsun henüz çözemedim.

Ve bağırıyorsun. 
Ah çılgınca. Dakikalarca. 
Başımı ağrıtana kadar. 
Kalından inceye, titrek ya da boğuk gırtlak nağmeleri. Senin minik gırtlağının nağmeleri. 

Artık seni bıraktığım yerde bulamıyorum. Ben de bu yüzden pek bırakmıyorum. Bütün gün sen yuvarlanırken ya da otururken belki düşersin diye sağına soluna önüne arkana yastık iliştiren gölgen gibiyim.

Hava soğuk, gri ve Ankara hiç olmadığı kadar çirkin. Seninle bahçeye yürüyüşe, güneşlenmeye, pikniğe, parka sallanmaya çıkmayı özledim. Bozuk atıyorum Ankara'ya. Hiç bu kadar sevimsiz görünmemişti gözüme.  

Gece lambasının düğmelerine basarak ışığın rengini değiştiriyorsun. Bilerek, farkederek, isteyerek. Bilinçli bir şekilde. Sen, benim küçük bebeğim. Sen bunu yapınca kendimi Einstein'in annesi gibi hissediyorum.
 Kıh kıh.

Beni öyle hor kullanıyorsun ki. Elini ağzıma, gözüme sokup, saçımı çekiyorsun. Çak bi beşlik işini abartıp elime, yüzüme, gözüme canın nereyi isterse oraya çakıyorsun(Bu oyunu sana öğretmem gerekirdi sanırım). Dişin kaşınırsa beni ısırıyorsun, tırnaklarınla beni kaşıyorsun. Aklına ne gelirse, hiç düşünmeden, korkmadan, sana bir zarar vermeyeceğimden kesin emin olarak onu yapıyorsun. Birkaç senden hatıra yaram, çiziğim olsa da bu durumu seviyorum. Bana bu kadar güvenmen muhteşem. 
Çünkü insan hayatta en çok ve belki de bir tek annesine bu kadar güvenir. 
O'nu böyle hor kullanır. Bu ısırıklar, tokatlar daha başlangıç.
 İnsan sevgisinden en emin olduğunu acıtır en çok. 
Kendimden biliyorum.

Seni çok çok çok seviyorum.
Benim küçük, ılık, tatlı bebeğimsin.
Göz bebeğimsin.




13 yorum:

  1. çok güzel bir yazı olmuşşşş. yazınızı okurken oğlumun bu halleri canlandı gözümde.Gözlerim oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözlerimizin hep dolası var bence bizim^^

      Sil
  2. la bi git gülerek başlattığın postunu neden anneye ve duygusala bağlıosun şimdi durduk yere ağladım yaa. makyajım aktı yavrum, makyajımmmm. Zaten mira sabaha kadar ilk defa 1,5 senelik hayatında ilk defa bu kadar öksürdü ve bu kadar uyumadı:( O nedenle makyajım gözümde birazdan akıp gidecek pozisyonda. Bir de üstüne ağladım ve işteyim. Ya neden bu kadar güzel yazıosun. Bence bunu araştır bebişim hadi git ve yap bunu, öperim oğlunu o yumuşakçalarından<3
    Bize bu kadar güvenmeleri konusu hımmmm çok haklısın. Elleri ağırlaşmasa iyiydi ama napacan anayız:P hahaha

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımın içi Miram sarı bebeğim nokta ağızlım sakın hasta olmasın annesini üzmesin. Sen de ağlama be kadın, gülünce aşırı güzel oluyosun çünkü^^

      Sil
  3. (Bu sayfaya yazdigim son iki yorumum hernedense yayinlanmadi, niye kaynadi gitti arada cözemedim ama birdaha deneyecegim sansimi, hadi hayirlisi)


    Sevgili Demir,

    senin bu annen var ya bu annen? Sen dogmadan önce de cok güzel seyler yazardi ama sen dogduktan sonra bu kadina birseyler oldu.
    Yav....o degil de, annen SANA birseyler yaziyor, biz böyle ekrana bakakaliyoruz ve agliyoruz, iyi mi?
    Acaba bizim annelik duygularimizi dile getirdigi icin mi?
    Sana olan sevgisini, hislerini, duygularini cok iyi anlayabildigimiz ve onun adina (ve senin adina) mutlu oldugumuz icin mi?
    Bukadar sade bir dille, nasil bu denli etkileyici yazabilir bir insan?
    Film izler gibi oluyorum seninle ilgili yazdigi her yazisinda, ya da cok etkileyici bir romanin son satirina gelmis gibi... Bogazim dügümleniyor, gülüyorum, agliyorum, bir garip oluyorum, bitmeseydi diyorum , birseyler birseyler... N'oluyo lannn!?

    Oglum, evladim... sen bu yazilari okudugunda (ve cok iyi anladiginda) biz bazi okuyucular cok uzaklarda olacagiz belki ama sen bu anneciginin hep yaninda ol, onun degerini hep bil, olur mu?
    O cok özel bir anne.... sanslisin, sanslisiniz.
    Senin o güzel fotograflarini, büyümeni, tatli hikayelerini bizimle paylastigi icin ona cok tesekkür ederiz.
    Mutlu olun birlikte, her daim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi de ben ağladım, ödeştik mi:)
      Tüylerim diken diken^^
      yorumlara nolmuş sahi ya:/

      Sil
  4. dogurmama kalmış 2 gün, senin yaptıgın şu posta bak yeaaaa! bu satırlar resmen sancı ve akabinde normal dogum sebebidir bilesin! öyle içli, öyle sevgi dolu ve öyle mis kokulu ki her bir cümlesi <3

    ve Evet, Demircim, böyle bir annen oldugu icin (evet bazen biraz manyakça seviyo ve kıskanıyo olabilir seni:P) çok şanslısın! kıymetini bil, onu hep sev ve saçını çekmeye devam et:P Haaaa bir de unutmadan, sen dünyadaki gelmiş geçmiş en şahane poaça ayaklara sahip herifsin! bunu da bil <3
    2 gün sonra sana mis kokulu bir arkadas getiricem dünyaya. Bakarsın 10 yıl sonra gayet anlayarak bu satırları birlikte okuyor olursunuz ve biz de annenle birlikte size bakarak tipinize güleriz ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Offff bu yorumu yazarken karnındaki muhteşem yaratığı bugün kokladım öptüm ya ben.
      Sağlık, huzur, mutluluk, uzun güzel ömürler allahımmmmm!

      Sil
  5. Yazını bitiriş şeklin şahane.. Seni okurken kıskanıyorum bazen ulen tam da bunu hissetmiştim de dile yazıya dökememiştim be güzel anlatmış diyorum. O kadar güzel yazıyorsun ki senin yazdıklarını okudukça "iyi yazarım"dan "yazamıyormuşum ben ya" ya düştüm yani :D Kalemine bebeğine analığına sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hissiyat ortak ya, kelimelerin ne önemi var Allah aşkına:) teşekkür ederim, o ayrı:)

      Sil
  6. merhaba
    bebeginiz ile ilgili günluk tutmanız nekadar güzel,insan zamanla cok seyi unutabiliyor,bende beklerim sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben az önceyi unutan bi insanım, benim için zaruri bir ihtiyaçtı bu blog:)

      Sil
  7. bu blogda aklıma gelip kelimelere dökemediklerimi buluyorum :) uzun soluklu devam etmesini dilerim.

    www.atesveben.com

    YanıtlaSil